Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

"ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΑΕ"-ΔΗΛΩΣΕΙΣ Γ. ΜΑΧΕΙΜΑΡΗ

Τις θέσεις της παράταξης “Κίνημα στη ΕΝΑΕ” γνωστοποίησε σήμερα ο Γ. Μαχειμάρης με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών του 13ου Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της Ενωσης.
Οπως ανέφερε το συνέδριο διεξήχθη “εν μέσω ενός παγκόσμιου γκρίζου φόντου, ενώ κυριάρχησαν,συναισθήματα απογοήτευσης από το σύνολο σχεδόν των συνέδρων, καθώς δεν υπήρξαν ουσιαστικά αποτελέσματα, εκδόθηκαν τρια διαφορετικά ψηφίσματα και δεν δρομολογήθηκαν λύσεις για την κοινωνία και το μέλλον του θεσμού”.
Η θέση της παράταξης “Κίνημα στην ΕΝΑΕ, σύμφωνα με τον κ. Μαχειμάρη αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι “ο θεσμός της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης αντί να ανελίσσεται παραμένει εγκλωβισμένος στη στασιμότητα, αντί να προοδεύει υπονομεύεται η προοπτική της μετεξέλιξής του, δεν ενισχύεται με πόρους αλλά υποχρηματοδοτείται, δεν υποστηρίζεται θεσμικά, αντιθέτως αποψιλώνεται συστηματικά”.
Επίσης, ζητά:
•Την κατάθεση σχεδίου νόμου από την Κυβέρνηση βάσει της απόφασης του έκτακτου συνεδρίου στην Αθήνα για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση (με επιτελικό κράτος, ισχυρή αιρετή περιφερειακή αυτοδιοίκηση και ισχυρούς δήμους)
•Την προώθηση και ψήφιση από τη Βουλή του νέου Κώδικα των ΝΑ όπως τον είχε εγκρίνει το Συνέδριό πέρσι χωρίς την κατάργηση των ηπειρωτικών επαρχιών
• Την αποκέντρωση με την ουσιαστική συμμετοχή της αυτοδιοίκησης κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: