Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΕΝΤΑΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΝΑΕ


Ένταση, προπηλακισμοί και αντιπαραθέσεις κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για το τελικό ψήφισμα στη λήξη του 13ου τακτικού συνεδρίου της ΕΝΑΕ. Διαφορετικά ψηφίσματα από την πλειοψηφία και τις υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Το ψήφισμα αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι οι νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις της χώρας εμμένουν στην εφαρμογή της διοικητικής μεταρρύθμισης, απαιτούν την άμεση ψήφιση του νομαρχιακού κώδικα, ζητούν να μην καταργηθούν τα επαρχεία και διεκδικούν την κάλυψη των οφειλών για τη μεταφορά των μαθητών και την συντήρηση του οδικού δικτύου.

Επισημαίνει ακόμη ότι «σε περίπτωση που δεν υπάρξουν λύσεις στα συγκεκριμένα θέματα το αμέσως προσεχές διάστημα το Δ.Σ. της ΕΝΑΕ θα συγκαλέσει συνέλευση νομαρχών με σκοπό να αποφασιστεί η μορφή και το εύρος των αντιδράσεων».

Ξεχωριστά ψηφίσματα κατέθεσαν οι δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, επικράτησε ένταση μεταξύ των συνέδρων και του προεδρείου, καθώς εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης, εξέφρασαν ενστάσεις για τον τρόπο ψηφοφορίας.

Μάλιστα η πλειοψηφία του ΔΣ κατήγγειλε την παράταξη που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ (υπό τον Ι.Μίχα) ότι επιχείρησε να αλλοιώσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Ο πρόεδρος της ΕΝΑΕ Δημήτρης Δράκος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την προώθηση της επίλυσης των προβλημάτων.

Ο ίδιος ο κ. Μίχας, τάχθηκε υπέρ μιας δυναμικότερης διεκδίκησης από την πλευρά των νομαρχιών.

Συγκεκριμένα πρότεινε την διεξαγωγή εκτάκτου συνεδρίου για τα οικονομικά και το τριήμερο κλείσιμο των υπηρεσιών των νομαρχιών.

Εξάλλου ο επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Νομαρχία» που πρόσκειται στον Συνασπισμό, Γιώργος Αγοραστάκης, επισήμανε ότι θα ήταν ευχής έργο η επεξεργασία και έγκριση ενός κοινού ψηφίσματος αιτημάτων.

Τόνισε τέλος ότι το θέμα δεν είναι η διατύπωση των αιτημάτων, αλλά ο τρόπος διεκδίκησης και πρότεινε δράσεις στήριξης των πολιτών από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης.
in.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: