Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ Η ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ


Παραδόθηκε την περασμένη Παρασκευή στη Διεύθυνση Χωροταξίας της Νομαρχίας, η Πολεοδομική Μελέτη της Πολεοδομικής Ενότητας Αγίου Σπυρίδωνα, από τους μελετητές Ν. Σπίγγο και Μιχ. Πανδή.

Πρόκειται για την δεύτερη - και τελευταία – φάση της μελέτης που αφορά περιοχή 300 περίπου στρεμμάτων από την Πλατυτέρα μέχρι τον λόφο των Φυλακών και το όριο της Πολεοδομικής Ενότητας Παγκρατέικων.

Η πορεία για την θεσμοθέτηση της μελέτης, είναι ακόμα μακρά και σύμφωνα με το νόμο θα περάσει από τα εξής στάδια:

1. Παραλαβή της Πολεοδομικής Μελέτης από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Χωροταξίας και Περιβάλλοντος μετά από προηγούμενο έλεγχό της και εισήγηση από τη Διεύθυνση Χωροταξίας της Νομαρχίας.

2. Αποστολή της Πολεοδομικής Μελέτης στο Πολεοδομικό Γραφείο του Δήμου Κερκυραίων για 15θήμερη ανάρτηση και υποβολή τυχόν ενστάσεων.

3. Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κερκυραίων επί των τυχόν υποβληθεισομένων ενστάσεων εντός ανατρεπτικής προθεσμίας ενός μηνός.

4. Αποστολή από το Πολεοδομικό Γραφείο του Δήμου Κερκυραίων στη Διεύθυνση Χωροταξίας της Νομαρχίας.

5. Γνωμοδότηση από το Συμβούλιο Χωροταξίας του Νομού (ΣΧΟΠ) και υπόδειξη πιθανών τροποποιήσεων για την προσαρμογή του σχεδίου της μελέτης.

6. Αποστολή πλήρους φακέλου στο ΥΠΕΧΩΔΕ το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο, για την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος.

Μετά από όλα αυτά, κινείται η διαδικασία εκπόνησης της μελέτης της Πράξης Εφαρμογής μετά την οποία θα ακολουθήσει τμηματική ή συνολική κύρωση οικοδομικών τετραγώνων με απόφαση του Νομάρχη.

Σημειώνεται ότι η Πολεοδομική Ενότητα Αγίου Σπυρίδωνα ρυθμίζει εκτός των άλλων και κεντρικές λειτουργίες της πόλης, όπως οι προσβάσεις στο υπό ανέγερση Δικαστικό Μέγαρο, η μεταφορά του Υπεραστικού ΚΤΕΛ και η εξασφάλιση της γης για τμήματα του εσωτερικού και εξωτερικού δακτυλίου της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: