Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

ΚΑΛΟΥΔΗΣ ΛΑΒΡΟΣ ΚΑΤΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ,ΜΠΟΥΚΑ -"ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΤΩΝ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ"


“Να σταματήσουν το δούλεμα των κερκυραίων”, γύρω από το μεγάλο θέμα της διαχείρισης των απορριμάτων καλεί με γραπτή του δήλωση, τη βουλευτή Α. Γκερέκου, τον γραμματέα της Ν.Ε. Μ. Μπούκα και το ΚΚΕ, ο πρόεδρος της “Κερκυραικής Παρέμβασης” Γ. Καλούδης!
Μεταξύ άλλων μιλά για “υποκρισία και φαρισαισμό”, καταλογίζει σε κόμματα και βουλευτές που ενεπλάκησαν στο θέμα ότι “παραβίασαν, την αρχή της εγγύτητας και την αρχή της ανεξάρτητης και ακηδεμόνευτης Αυτοδιοίκησης”, ενώ χαρακτηρίζει δικαιολογημένες τις αντιδράσεις των κατοίκων του Τεμπλονίου.
Ο κ. Καλούδης, στη δήλωση του, επισημαίνει μεταξύ άλλων και τα εξής:
“Το πρόβλημα της εναπόθεσης και διαχείρισης των απορριμμάτων της Κέρκυρας είναι πρωτίστως ένα τοπικό πρόβλημα, ένα Παγκερκυραϊκό πρόβλημα, ένα διακομματικό θέμα, με άμεσες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις:
Στην υγεία, στο περιβάλλον, στον τουρισμό της Κέρκυρας.
Τα σκουπίδια δεν έχουν κομματικό χρώμα.
α. Και στη Λευκίμμη και σε άλλα μέρη της Κέρκυρας είναι πασίγνωστο ότι υπάρχουν παράνομες χωματερές, χωρίς να διαμαρτυρηθούν ούτε να τα ονοματίζουν, το ΚΚΕ, ο κ. Χαραλάμπους, η κ. Γκερέκου, ο κ. Κουβέλης και ο κ. Μπούκας.
β. Στους Ριγγλάδες τα λύμματα τρέχουν έξω από τα καφενεία πάνω στον δρόμο.
γ. Η πόλη μολύνθηκε από τους λόφους των σκουπιδιών και όλοι οι παραπάνω, (ο κ. Μπούκας, είναι και δημοτικός σύμβουλος Κερκυραίων), αδιαφόρησαν για τους επαγγελματίες και τους κατοίκους της πόλης.
δ. Το ΚΚΕ κυβέρνησε για 8 χρόνια και συγκυβέρνησε για (άλλα τόσα;) το Δήμο Λευκιμμαίων χωρίς να λύσει τα ζωτικά προβλήματα. Τώ-ρα, ως συνήθως αντιδρά σε κάθε λύση!
1. Τα κόμματα και οι βουλευτές που επέμβηκαν ανέλαβαν τεράστιες πολιτικές ευθύνες, τις οποίες διαχέουν και τις πιστώνουν και στα κόμματά τους.
Ταυτόχρονα παραβίασαν δύο αρχές:
Την αρχή της εγγύτητας και
την αρχή της ανεξάρτητης και ακηδεμόνευτης Αυτοδιοίκησης.
Έτσι διευρύνουν την αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος, όταν παραμονές κάθε είδους εκλογών μιλούν για ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση και στο μεσοδιάστημα επεμβαίνουν ως κηδεμόνες!!!
Επιπρόσθετα όσοι είναι μέλη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κινήθηκαν εκτός ιδεολογίας ΠΑ.ΣΟ.Κ.
2. Το ΚΚΕ, η κυρία Γκερέκου, (εκπρόσωπος για τον Τουρισμό) ο κ. Χαραλάμπους, και, εδώ και 7 μήνες ο κ. Μπούκας με τις συνεχείς δηλώσεις τους και την όλη στάση τους έριξαν λάδι στη φωτιά και ενθάρρυναν και απεμάκρυναν την μόνη εφικτή διαδικασία, αυτή του διαλόγου Συνδέσμου και κατοίκων Λευκίμμης και Τεμπλονίου, για να υπάρχει η μέγιστη δυνατή κοινωνική αποδοχή.
3. Η Κυρία Γκερέκου και ο κ. Μπούκας φέρνοντας τον κ. Κουβέλη στη Κέρκυρα για να επιβληθεί στους Κερκυραίους η αθηνοκεντρική- πατερναλιστική τους αντίληψη:
α. επισημοποίησαν τη πλήρη διάστασή τους και ρήξη τους με τη τοπική Αυτοδιοίκηση και τους Δήμαρχους του ΠΑ.ΣΟ.Κ.
β. Ένα παγκερκυραϊκό πρόβλημα, ένα τοπικό θέμα, ένα υπερκομματικό ή διακομματικό θέμα το μετέτρεψαν άτσαλα, άγαρμπα και προκλητικά σε εσωκομματικό πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ.,
γ. διέσπασαν ακόμα περισσότερο τη τοπική κοινωνία.
4. Δεν έλυσαν το πρόβλημα. Συνέβη το αντίθετο. Όξυναν το τοπικό πρόβλημα.
5. Δεν πρότειναν λύση, δηλαδή λέγοντας να μη γίνει ο ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας και να κλείσει ο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου, αρνούμενοι να μας πουν ΠΟΥ θα πηγαίνουν από σήμερα και για τα επόμενα 5-10 χρόνια (ή όσα χρειαστεί) τα απορρίμματα; προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας, προσβάλλουν τη νοημοσύνη του Κερκυραίου.
6. Έφθειραν σοβαρά τους Δημάρχους του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και όλα τα στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ. της Αυτοδιοίκησης.
Το ΚΚΕ βέβαια τη δουλειά του κάνει.
Το ερώτημα είναι γιατί η κ. Γκερέκου και ο κ. Μπούκας;
•Έλλειψη υποτυπώδους πολιτικού μυαλού;
•Προσωπική πολιτική τους, για να μην υπάρχει στο ΠΑΣΟΚ της Κέρκυρας εκλεγμένος κανένας άλλος εκτός από αυτούς τους δύο;
•Για να περάσουν ως υποψήφιοι άλλους «δικούς τους» Δημάρχους από την αυλή τους; του χρόνου;
7. Έβλαψαν τη Κέρκυρα.
8. Έβλαψαν και τραυμάτισαν σοβαρά το ΠΑ.ΣΟ.Κ. της Κέρκυρας αφού το εμφάνισαν δουλοπρεπές και υποταγμένο.
9.Αποπροσανατόλισαν τον λαό της Κέρκυρας από τα μεγάλα άλυτα προβλήματά του.
Ο κ. Καλούδης, καταλήγει με τις εξής επισημάνσεις:
ΚΚΕ, κ. Γκερέκου, κ. Μπούκα:
Σε ποιο χώρο θα πάνε σήμερα και για 5-10 χρόνια που θα απαιτηθούν για νέα χωροθέτηση άλλου χώρου, (νέες αντιδράσεις - καταλήψεις κατοίκων, δίκες στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κ.λ.π.) τα σκουπίδια της Κέρκυρας για να ξεβρωμίσει το νησί της Κέρκυρας;
Στο Liston; Στη παραλιακή της Γαρίτσας; Η στην Ιταλία;
Επειδή εμείς γεννηθήκαμε και ζούμε εδώ και δεν είμαστε περαστικοί,
Κόφτε, εδώ και τώρα, το δούλεμα των Κερκυραίων”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: