Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΞΩΝ-ΛΥΕΤΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΚΤΙΡΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ




Σε λαμπρό και πανηγυρικό κλίμα πραγματοποιήθηκαντο πρωί τα εγκαίνια του νέου Σχολικού Κέντρου Παξών από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Δένδια και τον Υφυπουργό Παιδείας Ανδρέα Λυκουρέντζο Το νέο σχολικό συγκρότημα επιλύει οριστικά και ριζικά το πρόβλημα της κτιριακής υποδομής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο νησί.
Γενική είναι η αίσθηση ότι το νησί των Παξών καί με το έργο αυτό σε συνδυασμό με πολλά άλλα μεγάλα και μικρότερα έργα που εκτελέστηκαν ή σχεδιάζεται η εκτέλεσή τους, βρίσκεται σε σταθερή τροχιά προόδου και ανάπτυξης που επιτρέπει στους κατοίκους να ατενίζουν με αισιοδοξία το μέλλον.
Εκτός των δύο κυβερνητικών στελεχών τα εγκαίνια έγιναν με τη συμμετοχή του Γ.Γ. της Περιφέρειας Σωτήρη Βόσδου, του Νομάρχη Στέφανου Πουλημένου και του Δημάρχου Σπύρου Μπογδάνου, της βουλευτού Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ Άντζελας Γκερέκου, του Προέδρου του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θωμά Αθανασίου, του Νομαρχιακού Συμβούλου Παξών Παντελή Κουβά, του Νομαρχιακού Συμβούλου Παναγιώτη Μεταλληνού, μελών της δημοτικής αρχής, του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Χρήστου Άνθη, των διευθυντών και προϊσταμένων των δύο Διευθύνσεων Εκπαίδευσης στο Νομό μας αλλά και πλήθους εκπαιδευτικών, γονέων, παιδιών και κατοίκων του νησιού. Παρών στα εγκαίνια ήταν ακόμη ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) Παναγιώτης Παταργιάς.
Οι επίσημοι, παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους προστάτη του νησιού χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.κ. Νεκταρίου και στη συνέχεια μετέβησαν στο Σχολικό Κέντρο όπου έγινε η τελετή του αγιασμού και απηύθυναν θερμούς χαιρετισμούς για το νέο αυτό μεγάλο απόκτημα των Παξών.
Χαιρετισμός Ν. Δένδια
Κατά την τελετή εγκαινίων του Σχολικού Κέντρου Παξών, ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του:
"Δεν χρειάζεται κανείς να περιγράψει με λόγια ή να θυμίσει την πορεία των Παξών τα τελευταία λίγα χρόνια. Η πορεία αυτή, χάρη στον κόπο πολλών ανθρώπων και ιδιαίτερα της τοπικής αυτοδιοίκησης, είναι ολοφάνερη γύρω μας. Είναι αντιληπτή σε όλους μας.
Οι Παξοί βιώνουν μια καινούργια εποχή. Αυτό δεν σημαίνει και δεν θα σημάνει ποτέ ότι έχουν λυθεί όλα τους τα προβλήματα. Η ζωή γεννά νέα προβλήματα, νέες προκλήσεις για να τις αντιμετωπίσουμε μαζί. Σημαίνει όμως- και αυτό δεν μπορεί να το ξεχνά κανείς- ότι οι Παξοί αντιμετωπίστηκαν τα τελευταία χρόνια από το "άστοργο" συνήθως Ελληνικό Κράτος με ένα τρόπο τελείως διαφορετικό. Η απόδειξη αυτού του τρόπου βρίσκεται μπροστά μας.

Η προσφορά αυτής της καινούργιας δομής έχει να κάνει κύρια με το ανθρώπινο δυναμικό, που στελεχώνει αυτή τη δομή".
Μετά τα εγκαίνια ακολούθησε μουσικό και εορταστικό πρόγραμμα με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Παξών και τοπικού χορευτικού συγκροτήματος.
Ο Δήμαρχος Παξών παρέθεσε στους επίσημους προσκεκλημένους του γεύμα ενώ έθεσε τόσο στον Υφυπουργό Παιδείας όσο και στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΚ άλλα μικρά αιτήματα που αφορούν την περαιτέρω βελτίωση και συμπλήρωση του εξοπλισμού της κτιριακής υποδομής της εκπαίδευσης στους Παξούς.
Υποδοχή στο Δημαρχείο
Νωρίς το πρωί ο Δήμαρχος Παξών υποδέχθηκε τους επίσημους προσκεκλημένους του στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου όπου τους επέδωσε αναμνηστικά μετάλλια του νησιού.
Στην προσφώνησή του ο κ. Μπογδάνος ανέφερε:
"Είναι μεγάλη μας χαρά που ο Δήμος Παξών υποδέχεται καταρχήν τον ντόπιο Υπουργό Δικαιοσύνης. Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε σε προηγούμενη συνεδρίασή του να συγχαρεί τον Βουλευτή του Νομού κ. Νικόλαο Δένδια για την υπουργοποίησή του στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, θεωρώντας ότι η μεγάλη τιμή που του έγινε από τον Πρωθυπουργό της χώρας, αποτελεί και τιμή για την ιδιαίτερη πατρίδα του τους Παξούς, για εμάς. Το Δημοτικό Συμβούλιο του εύχεται καλή επιτυχία στο έργο που του ανατέθηκε και δημιουργική πορεία επ' ωφελεία του τόπου".
Η κυβέρνηση νοιάζεται για την Περιφέρεια
Μετά το εγκαίνια ο κ. Δένδιας δήλωσε στα ΜΜΕ:
"Με ιδιαίτερη χαρά βρέθηκα σήμερα στους Παξούς, τον τόπο της καταγωγής μου. Ένα νησί που αγαπάω ιδιαίτερα- και η κυβέρνηση το αγαπάει ιδιαίτερα- για να εγκαινιάσω με το συνάδελφό μου Ανδρέα Λυκουρέντζο ένα υπερσύγχρονο Σχολικό Κέντρο. Ήταν μεγάλη ευτυχία για εμένα και μεγάλη χαρά για τους Παξούς, να βλέπει η κοινωνία ενός μικρού νησιού ότι η κυβέρνηση νοιάζεται για την Περιφέρεια. Ότι και οι εσχατιές της Ελλάδας έχουν Σχολικά Κέντρα τα οποία θα ζήλευαν - δεν το λέω καθ' υπερβολήν - και οι Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες".

Δεν υπάρχουν σχόλια: