Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΕΣΥ


Συνεχίζεται και σήμερα η 48ωρη απεργία που πραγματοποιούν από χθες οι ιατροί του ΕΣΥ. Στην Κέρκυρα, η λειτουργία του νοσοκομείου δεν επηρεάζεται ιδιαίτερα από την απεργία, καθώς το προσωπικό είναι ούτως ή άλλως μειωμένο και βρίσκεται στα όρια του προσωπικού ασφαλείας.

Ο πρόεδρος της ΕΓΕΣΥΚ Αντ. Γεωργόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες, επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι “το έναυσμα για την απεργία, δόθηκε με αφορμή την κοροιδία από πλευράς του υπουργού Υγείας, που αθέτησε ουσιαστικά την κλαδική σύμβαση εργασίας που είχε υπογραφεί το Δεκέμβριο και η οποία πέρασε τελικά τροποποιημένη από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής”.

Ο κ. Γεωργόπουλος ευχήθηκε να παρουσιαστεί η κλαδική σύμβαση βελτιωμένη, ώστε να μπορέσουν τα νοσοκομεία να εφημερεύσουν και να μην μπει σε πρόβλημα ο ελληνικός λαός και οι λειτουργοί της υγείας.

“Υπάρχει όμως το ενδεχόμενο και αυτό να αναιρεθεί. Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τίποτε” τόνισε, ενώ για τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι γιατροί του ΕΣΥ στην Κέρκυρα, σημείωσε:

Το προσωπικό του Νοσοκομείου, είναι πάντα προσωπικό ασφαλείας. 18 από τα 25 τμήματα λειτουργούν με έναν ή δύο γιατρούς. Δεν μπορεί να απεργήσει κανένας με αυτές τις συνθήκες.

Η συλλογική σύμβαση εργασίας θα έδιδε λύση στα προβλήματα προσωπικού της περιφέρειας, αφού προσδιόριζε πρόσληψη 4.500 ατόμων ώστε τα τμήματα να είναι τουλάχιστον με 4 - 5 γιατρούς.

Μερική ανάσα θα υπήρχε και αν γινόταν ο διορισμός άλλων 5.000 νοσηλευτών σ’ ολόκληρη την Ελλάδα. Θα ήταν μια ανάσα λίγο πριν «πεθάνει» το ΕΣΥ”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: