Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ

Σε σύσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, με θέμα τη σχολική στέγη στο Δήμο Κερκυραίων, έχουν προσκληθεί, Περιφερειάρχης, Νομάρχης, Δήμαρχος Κερκυραίων.
Αυτό επιβεβαίωσε ο κ. Μικάλεφ σε εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στην ΕΡΑ Κέρκυρας.
Επίσης,ανακοίνωσε ότι ο Δήμος διαθέτει οικόπεδα στα Παγκρατέικα και το Κανόνι που προέκυψαν από τις πολεοδομήσεις για την ανέγερση σχολικών μονάδων, υπογραμμίζοντας πως η δημοτική αρχή είχε προτείνει τους χώρους αυτούς και στον προηγούμενο Υπουργό Ευρυπίδη Στυλιανίδη τον Αύγουστο, με αναλυτικό υπόμνημα που του είχε καταθέσει.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΣΑΜΑΡΑ
Τις επόμενες ημέρες εκκρεμεί συνάντηση του Σ. Μικάλεφ με τον υπουργό Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά. Ο κ. Μικάλεφ είχε την προηγούμενη εβδομάδα νέα επαφή με το γ.γ. του Υπουργείου Θοδωρή Δραβίλλα και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η πρόθεση του νέου Υπουργού είναι να προχωρήσει η δημιουργία του φορέα διαχείρισης της παλαιάς πόλης που προβλέπεται από το σχέδιο της UNESCO, αλλά η σύστασή του έχει κολλήσει από το καλοκαίρι του 2007.
Ο Δήμαρχος εκτίμησε πως οι καθυστερήσεις δεν οφείλονται τόσο στη διαφωνία του Νίκου Δένδια για τη μορφή του φορέα, αλλά στη δυστοκία του κράτους να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του για τη χρηματοδότηση των δράσεων που προβλέπονται στο σχέδιο για την UNESCO.
Μάλιστα, υπογράμμισε ότι ο ίδιος πλέον δεν είναι αντίθετος με καμία από τις προτάσεις για τη μορφή του φορέα διαχείρισης, αν δηλαδή θα είναι ανώνυμη εταιρία με τη συμμετοχή και άλλων πλην του Δήμου φορέων ή θα έχει τη μορφή δημοτικής υπηρεσίας στα πρότυπα του γραφείου παλαιάς πόλης, υποστηρίζοντας ότι είναι καλύτερο να γίνει έστω και με μορφή εταιρίας παρά να μην γίνει καθόλου.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ


Για το σχέδιο επίλυσης του κυκλοφοριακού που ο Δήμος έχει θέσει σε διαβούλευση, απάντησε στις ανησυχίες των πολιτών που μένουν στο ιστορικό κέντρο λέγοντας ότι πρόθεσή του δεν είναι να διώξει τους μόνιμους κατοίκους αλλά αντίθετα να τους αντιμετωπίσει προνομιακά σε σχέση με τους επισκέπτες ή τους εργαζόμενους εντός της παλαιάς πόλης.
Επανέλαβε ότι διασφαλίζει τους χώρους στάθμευσης για κάθε οικογένεια μόνιμου κάτοικου με απαγόρευση εισόδου στα υπόλοιπα οχήματα και ελεγχόμενη είσοδο στις ζώνες πάρκινγκ με ειδικές κάρτες και ηλεκτρονικές μπάρες.
Συμφώνησε πως προϋπόθεση για την εφαρμογή του σχεδίου είναι η δημιουργία των υποστηρικτικών υποδομών, δηλαδή των περιφερειακών πάρκινγκ, της παράκαμψης της πόλης και του εκσυγχρονισμού των συγκοινωνιών ώστε να υπάρχει συνεχή σύνδεση των πάρκινγκ με το κέντρο της πόλης.
Όσον αφορά τους ίδιους τους κάτοικους και τους επαγγελματίες, τους κάλεσε ανά σωματείο να συμμετέχουν στη διαβούλευση και να συζητήσουν μαζί του στο Δημαρχείο, με καλή διάθεση και στόχο να βελτιωθούν οι συνθήκες της δικής τους διαβίωσης.

ΑΛΣΟΣ ΓΑΡΙΤΣΑΣ


Για το άλσος της Γαρίτσας, τόνισε ότι πρόθεσή του είναι να σταματήσει το καθεστώς αναρχίας που, όπως χαρακτηριστικά είπε, θυμίζει τους καλοκαιρινούς μήνες «πανηγύρι στον Καρβασαρά». Ο κανονισμός λειτουργίας που έχει εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο θα εφαρμοστεί και θα γίνει συζήτηση και τεχνική μελέτη για τον τρόπο και το είδος των στεγάστρων για τα τραπέζια των εστιατορίων εντός του άλσους, ώστε να εξυπηρετούνται οι πελάτες τους αλλά να μην προσβάλλουν την αισθητική του χώρου και την προστασία του περιβάλλοντος.
Επίσης, ανακοίνωσε ότι αναπροσαρμόζεται η μελέτη του έργου ανάπλασης του άλσους που είχε προκηρύξει ο Δήμος επί δημαρχίας Τρεπεκλή με μειωμένο προϋπολογισμό, επειδή η τότε δημοτική αρχή είχε χρησιμοποιήσει μέρος του δανείου που είχε συνάψει για το έργο, σε άλλους σκοπούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: