Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΛ.ΑΣ : 16 ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΤΟ 2008


H -ανησυχητική- αύξηση του αριθμού των θανατηφόρων ατυχημάτων μέσα στο 2008, ήταν το κυρίαρχο στοιχείο του απολογισμού της Α.Δ. Κέρκυρας που παρουσιάστηκε χθες σε εκδήλωση στο Επιμελητήριο.
Όπως ανακοίνωσε ο Αστυνομικός Διευθυντής Δημήτρης Τσιότσιος, οι νεκροί από τροχαία, έφτασαν πέρσι τους 16 έναντι 11 το 2007.
Βασικός στόχος της ΕΛΑΣ για το 2009, θα είναι η μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων με εντατικοποίηση των ελέγχων για επικίνδυνη οδήγηση, μέθη, υπερβολική ταχύτητα και φθαρμένα ελαστικά.
Σημαντικές επιτυχίες κατέγραψε όμως για μια ακόμη χρονιά το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών, καθώς έγιναν 128 συλλήψεις (οι 37 ήταν έμποροι) σε 114 υποθέσεις ναρκωτικών και κατασχέθηκαν 17 κιλά κάνναβης και 735 γραμμάρια ηρωίνης.
Άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία από τον απολογισμό είναι η διατήρηση των κλοπών και διαρρήξεων στο ίδιο επίπεδο με το 2007, η αύξηση του αριθμού των περιστατικών κλοπών που εξιχνιάστηκαν.
Την υπηρεσία απασχόλησαν εφτά περιπτώσεις ληστειών, όπου εξιχνιάστηκαν τέσσερις.
Μεταξύ των όσων ανέφερε ο αστυνομικός διευθυντής, ήταν και το πρόβλημα της ηχορρύπανσης όπου, τόνισε, ότι η αστυνομία προσπαθεί να ξεχωρίσει τις καταγγελίες που αφορούν πραγματικά προβλήματα και εκείνες που προέρχονται από ανταγωνισμούς. Ο Αστυνομικός Διευθυντής μάλιστα, κάλεσε τους δημάρχους να επεκτείνουν με απόφαση τους το ωράριο σε λογικά πλαίσια και όχι μόνο μέχρι τις 11.00 το βράδυ.
Επίσης, αναφορά έκανε και για τα όσα έγιναν στη Λευκίμμη, όπου επανέλαβε ότι η αστυνομία παρενέβη με απόλυτη νομική κάλυψη αφήνοντας αιχμές για την Αυτοδιοίκηση και υπογράμμισε ότι η ΕΛΑΣ δεν είχε καμία ανάμειξη στη λήψη των αποφάσεων.
Άλλες προτεραιότητες της Αστυνομικής Διεύθυνσης για το τρέχον έτος, σύμφωνα με τον κ. Τσιότσιο θα είναι η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, η καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, η προστασία ανηλίκων, οι κατασχέσεις πυροβόλων όπλων, η αντιμετώπιση ακραίων αντικοινωνικών συμπεριφορών και οι σοβαρές ανεξιχνίαστες περιπτώσεις παρελθόντων ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: