Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Ασκηση πυρασφάλειας για το Βίδο

Στα πλαίσια της καλύτερης δυνατής επιχειρησιακής ετοιμότητας και συνεργασίας των εμπλεκομένων φορέων και υπηρεσιών, για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24/2.2009 στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας, η άσκηση επί χάρτου με την ονομασία «ΠΥΡΣΟΣ 2009».

Από την πλευρά του Δήμου Κερκυραίων συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Γαρδικιώτης και ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας του Δήμου κ. Αλέκος Μιχαλάς.

Το επιχειρησιακό πρόγραμμα της άσκησης προέβλεπε φωτιά στη νησίδα Βίδο, κατά το μήνα Αύγουστο, κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Εκτιμήθηκαν και αναλύθηκαν όλες οι πτυχές της αντιμετώπισης ενός τέτοιου περιστατικού, ώστε από τώρα να υπάρχει η καλύτερη δυνατή επιχειρησιακή ετοιμότητα και ασφάλεια, για την προσεχή καλοκαιρινή περίοδο, όπου θα είναι αυξημένη η κίνηση στις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων του Δήμου Κερκυραίων.

Συζητήθηκε ο τρόπος άμεσης μεταφοράς πεζοπόρων και μηχανοκίνητων δυνάμεων της πυροσβεστικής στο Βίδο, σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Κέρκυρας, καθώς και η άμεση συγκέντρωση των κατασκηνωτών σε ασφαλές μέρος. Επίσης εξετάστηκε η δυνατότητα της άμεσης και ασφαλούς απομάκρυνσής τους από το νησί.

Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε να γίνει την επόμενη εβδομάδα στο Βίδο, συνάντηση των επικεφαλής των αρμοδίων υπηρεσιών, ώστε τα συγκεκριμένα προβλήματα να εξεταστούν στο φυσικό τους χώρο και να δρομολογηθούν οι ενδεδειγμένες λύσεις.

Τέλος ορίστηκε να γίνει τον Μάιο άσκηση με πραγματικές συνθήκες στο Βίδο σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: