Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ ΞΕΚΙΝΑ Η ΕΛΜΕ

Kαμπάνια σε όλο το νομό με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την αποκατάσταση ενός από τα βομβαρδισμένα σχολεία της πρόσφατης Ισραηλινής επίθεσης στην Λωρίδα της Γάζας, ξεκινά το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ.
Επίσης το ΔΣ αποφάσισε να υιοθετήσει το σχολείο αυτό και να βρει τρόπους διαρκούς επικοινωνίας με του μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του (προσφορά βιβλίων και εποπτικού υλικού, φιλοξενία στην Κέρκυρα κλπ).
Την απόφαση της ΕΛΜΕ έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο πρόεδρος του Δ.Σ. Ν. Μεταλληνός:
Η πρόσφατη στρατιωτική επέμβαση του κράτους του Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας με χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες είναι είναι μέρος της συστηματικής εξόντωσης που εδώ και δεκαετίες πραγματοποιεί κατά του Παλαιστινιακού λαού. Ο λαός αυτός υφίσταται με αφάνταστο κουράγιο και ηρωισμό, μία σχεδιασμένη γενοκτονία από το Ισραήλ που δρα στην περιοχή ως τοποτηρητής των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων. Αυτός είναι και ο λόγος που η λεγόμενη «πολιτισμένη» Δύση επικροτεί ή ανέχεται την εγκληματική πρακτική του κράτους αυτού. Χιλιάδες άμαχοι, παιδιά, γυναίκες, ηλικιωμένοι ήταν και αυτή τη φορά θύματα πράξεων που ο χαρακτηρισμός τους σαν εγκλήματα πολέμου ίσως είναι λίγος.

Μαζί με τους νεκρούς σχεδιασμένα καταστράφηκαν από το υπερσύγχρονα όπλα ακριβείας των Ισραηλινών και κατοικίες σχολεία, νοσοκομεία. Ο στόχος είναι αυτοί που μένουν ζωντανοί να μη μπορέσουν να ζήσουν σε ένα στοιχειωδώς οργανωμένο κοινωνικό σύνολο και να εξωθηθούν σε μία εξαθλιωμένη ζωή χωρίς υγεία, παιδεία και υποτυπώδεις ανέσεις.

Απέναντι από τους εξοπλισμένους από τον ιμπεριαλισμό σιδηρόφρακτους Ράμπο στέκεται ένας λαός με απίστευτα ψυχικά αποθέματα, που συνεχίζει να αγωνίζεται για την ελευθερία του και το δικαίωμα του να ζήσει ειρηνικά στη γη του. Ο λαός αυτός δεν είναι μόνος του έχει μαζί του τους λαούς όλου του κόσμου, κάθε ελεύθερο και σκεπτόμενο πνεύμα πάνω στη γη. Γι' αυτό θα νικήσει.

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας αποφάσισε να ξεκινήσει καμπάνια σε όλο το νομό με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την αποκατάσταση ενός από τα βομβαρδισμένα σχολεία της πρόσφατης Ισραηλινής επίθεσης στην Λωρίδα της Γάζας. Επίσης το ΔΣ αποφάσισε να υιοθετήσει το σχολείο αυτό και να βρει τρόπους διαρκούς επικοινωνίας με του μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του (προσφορά βιβλίων και εποπτικού υλικού, φιλοξενία στην Κέρκυρα κλπ).

Στα πλαίσια υλοποίησης αυτής της απόφασης το ΔΣ αποφασίζει:

1. Να καλέσει τους συλλόγους εκπαιδευτικών των σχολείων του νομού σε συντονισμό με τα 15μελή και τους συλλόγους γονέων να πραγματοποιήσουν έρανο.
2. Να απευθυνθεί στην Νομαρχία Κέρκυρας και στους Δήμους του νομού, στους συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς φορείς προκειμένου να ενισχύσουν οικονομικά την προσπάθεια αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: