Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

Οι αποφάσεις του Δημ.Συμβουλίου Θιναλίων


Η συζήτηση σχετικά με τους εργαζόμενους στην Αναπτυξιακή Επιχείρηση του Δήμου(ΕΑΠΠΠΕ), η οποία οδηγείται σε λύση και εκκαθάριση, ήταν το θέμα που κυριάρχησε στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θιναλίων. Τελικά, μετά από ευρεία συζήτηση, το Δημοτικό Συμβούλιο κατέληξε σε ομόφωνη απόφαση, με την οποία το προσωπικό της ΕΑΠΠΠΕ -που πληροί τις κατά το νόμο προϋποθέσεις-, μεταφέρεται στον Δήμο Θιναλίων, μέσω της σύστασης προσωποπαγών θέσεων εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Η συζήτηση του θέματος, που χαρακτηρίστηκε από όλους τους ομιλητές ως ιστορική για την πορεία του Δήμου Θιναλίων, έγινε με την παρουσία των εργαζομένων της Επιχείρησης, καθώς και πολλών δημοτών.

Στη συνέχεια το Δημοτικό Συμβούλιο κατέληξε σε κατά πλειοψηφία αποφάσεις, με τις οποίες ο Δήμος Θιναλίων αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις της ΕΑΠΠΠΕ προς ασφαλιστικούς οργανισμούς, μέσω της σύναψης σχετικού δανείου.

Στην ίδια συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα, τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης για την καθαριότητα του Δήμου Θιναλίων στο πρώτο τετράμηνο του 2009, καθώς και τη έναρξη λειτουργίας της νέας Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης(ΔΗΚΕΘ), με τον ορισμό των μελών του Διοικητικού της Συμβουλίου και τη μεταφορά σε αυτήν, των προγραμμάτων «Παιδικού Σταθμού» και «Βοήθεια στο Σπίτι», μετά του προσωπικού τους.

Τέλος, σε ότι αφορά στ

Δεν υπάρχουν σχόλια: