Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

ΣΕ ΣΤΡΟΓΥΛΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΜΑΡΙΝΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ Ο ΑΛ. ΔΕΣΥΛΛΑΣ

Στα πλαίσια της 2ης Εκθέσεως Νέων & Ειδικών Μορφών Τουρισμού ACTIVETRIP 2009 που διοργάνωσε ο Όμιλος ΕΞΠΡΕΣ-Καλοφωλιά στην Πάτρα στο ΠΕΑΚ «Ολυμπιονίκης Δημήτρης Τόφαλος» διεξήχθη το περασμένο Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009 συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με θέμα «Οι μαρίνες και ο ρόλος τους στην ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού - Η περίπτωση της Πάτρας και άλλων πόλεων - Εμπειρίες και προοπτικές».
Στη σχετική συζήτηση είχε προσκληθεί και συμμετείχε, μεταξύ άλλων, ως εισηγητής ο Δ/νων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Κερκύρας, Αλέκος Δεσύλλας.
Στη σχετική εισήγηση του ο κ. Δεσύλλας κατέθεσε τις εμπειρίες του αναφορικά με τις χρονοβόρες διαδικασίες που απαιτούνται για την έγκριση των σχετικών μελετών και την ολοκλήρωση των διαδικασιών περιβαλλοντικής αδειοδότησης και τόνισε χαρακτηριστικά ότι, απαιτείται αναμόρφωση και απλοποίηση του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου.

Αναφέρθηκε επίσης στις προοπτικές ανάπτυξης του Θαλάσσιου Τουρισμού στη χώρα μας και ειδικότερα στις πρωτοβουλίες του Οργανισμού Λιμένα Κερκύρας για την κατασκευή των (2) Δυο Μαρίνων αστικού τύπου στη «Σπηλιά» και στα «Καρνάγια» προκειμένου να αξιοποιηθεί η πλεονεκτική θέση της Κέρκυρας ως πύλη εισόδου στις Ελληνικές Θάλασσες από Ιταλία και Αδριατική και ευρύτερα από τη Δυτική λεκάνη της Μεσογείου.

Τέλος τόνισε την ανάγκη επιτάχυνσης δημιουργίας «Μαρίνων» στη χώρα μας προκειμένου να καλυφθεί η υπάρχουσα αυξημένη ζήτηση θέσεων ελλιμενισμού θαλαμηγών στη Μεσογειακή λεκάνη, για την οποία ήδη καταβάλλονται σημαντικές προσπάθειες από άλλα Μεσογειακά Κράτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: