Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

Ν.Ε. ΚΚΕ: "ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΣΤΟ ΛΑΖΑΡΕΤΟ ΘΑ ΣΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΝΑΙ ΝΤΑΛΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ"

Επανέρχεται…δριμύτερη η Ν.Ε. του ΚΚΕ για την υπόθεση της μαρμάρινης πλάκας που στήθηκε στο Λαζαρέτο για τους εκτελεσθέντες-μέλη του κόμματος, εκεί.
Με αφορμή την ακύρωσης από την ΠΙΝ,της απόφασης του Δ.Σ. Κερκυραίων, που έδινε την άδεια στο Κ.Κ.Ε. να στήσει μνημείο, κατηγορεί περιφέρεια-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για αντικομμουνισμό
.
Το μέλος της Ν.Ε. Γ. Πιέρρης, δήλωσε σήμερα τα κάτωθι:
"Για μία ακόμα φορά το Σωματείο «ΛΑΖΑΡΕΤΟ» που στη διοίκηση του βρίσκονται στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ, παραφράζοντας τη γνωστή ρήση « η γυναίκα του Καίσαρα δε φτάνει να είναι αλλά πρέπει να φαίνεται και τίμια» , τη μετέτρεψαν με την τελευταία ενέργεια τους στο « ο καλός αντικομουνιστής δε φτάνει να είναι , πρέπει και να φαίνεται».
Έτσι αφού πρώτα ζήτησαν εκ του ασφαλούς και έλαβαν δώρο από τον Γ.Γ. της Περιφέρειας κ. Βόσδου την ακύρωση της απόφασης του Δημ. Συμβουλίου Κερκυραίων ,που έδινε την άδεια στο Κ.Κ.Ε. να στήσει μνημείο για τα εκτελεσμένα μέλη και στελέχη του στο ΛΑΖΑΡΕΤΟ , επανήλθαν δριμύτεροι ζητώντας με δημόσια ανακοίνωση τους από το Δήμο να εφαρμόσει την απόφαση του « πολιτικού φίλου τους» Περιφερειάρχη της Ν.Δ. κ. Βόσδου και να απομακρύνει την μαρμάρινη πλάκα που έχει τοποθετήσει το Κ.Κ.Ε. στο χώρο που εκτελέστηκαν οι κομμουνιστές στο ΛΑΖΑΡΕΤΟ.
Με τη λυσσαλέα αυτή επίθεση τους στο Κ.Κ.Ε. θέλουν να κτυπήσουν τα ιδανικά και τα πιστεύω των μελών και στελεχών του κόμματος , που για αυτά εκτελέστηκαν αρνούμενοι να κιοτέψουν και να υπογράψουν δήλωση μετανοίας και υποταγής . Ιδιαίτερα τα στελέχη του ΣΥΝ έχουν «υπογράψει» πολλές δηλώσεις μετάνοιας για το «αμαρτωλό» όπως το θεωρούν παρελθόν τους και αυτή την λιποψυχία και οσφυοκαμψία τους θέλουν να την κρύψουν πίσω από τον αντικομουνισμό τους.
΄Όμως τα μέλη και στελέχη του Κ.Κ.Ε. δεν πρόκειται να προσκυνήσουν , ούτε να συμβιβαστούν με αυτό τον κόσμο της εκμετάλλευσης και της αδικίας.
Το Κ.Κ.Ε. παίρνοντας δύναμη από τους νεκρούς κομμουνιστές του Λαζαρέτο που δεν υπέγραψαν δήλωση μετάνοιας και δεν αποκήρυξαν τις ιδέες τους δίνοντας και τη ζωή τους, δηλώνει ότι δεν θα κάνει πίσω.
Θα τιμήσει τα μέλη και στελέχη του που εκτελέστηκαν στο Λαζαρέτο και με μνημείο και θάναι ντάλα μεσημέρι.
Θα συνεχίσει να είναι μπροστάρης στους Αγώνες του Λαού μας , για μια Ελλάδα Λεύτερη από τα δεσμά της εξάρτησης , για μια Ελλάδα με Λαϊκή Οικονομία και Λαϊκή Εξουσία , για μια Ελλάδα Σοσιαλιστική.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανθρώπους του μόχθου να βγάλουν τα συμπεράσματα τους από τις επιλογές των ηγεσιών του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Να καταδικάσουν τον αντικομουνισμό και την προσπάθεια τους να φιμώσουν το ΚΚΕ και τις ιδέες του, που αποτελούν σήμερα τη μόνη λύση για την αντιμετώπιση των λαϊκών προβλημάτων"
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: