Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

ΖΗΤΟΥΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΥΠ. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Κάλεσμα στη δημοτική αρχή Κερκυραίων να προχωρήσει στην πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην υπηρεσία καθαριότητας, ώστε να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν από τον Οργανισμό Εσωτερική Υπηρεσίας του Δήμου, απεύθυνε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Μ. Βλάσσης με αφορμή την πρόσφατη πρόσληψη 40 εποχιακών υπαλλήλων στην υπ. Καθαριότητας.

Σύμφωνα με τον κ. Βλάσση, η απόφαση του Δημ. Συμβουλίου, αποδεικνύει το μεγάλο έλλειμμα προσωπικού που υπάρχει στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Κερκυραίων.

“Αυτό σημαίνει πως δεν είναι δυνατόν να καθαρίσει η πόλη μας, εάν δεν έχουμε εργατικά χέρια.

Από την άλλη, εμείς θεωρούμε ότι οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου λειτουργούν σε βάρος του Δήμου αλλά και σε βάρος των εργαζομένων, καθώς ο Δήμος επιβαρύνεται με τεράστια ποσά που καταβάλει ενώ από την άλλη, οι εργαζόμενοι δεν έχουν σταθερή δουλειά και είναι όμηροι των καταστάσεων.


Γι’ αυτό ζητάμε από τη Δημοτική Αρχή να προχωρήσει σε νέα προκήρυξη μόνιμου προσωπικού στην υπηρεσία καθαριότητας”.

Παράλληλα, ανέφερε ότι θα πρέπει να γίνουν και άλλα βήματα στην υπηρεσία καθαριότητας όπως ο εκσυγχρονισμός των μηχανημάτων και η συντήρησή τους και κυρίως “θα πρέπει να σταματήσει το κομματικό και πολιτικό παιχνίδι που γίνεται αυτήν την περίοδο στη Κέρκυρα σε βάρος της τοπικής αυτοδιοίκησης στην ουσία, διότι η διαχείριση των σκουπιδιών είναι αρμοδιότητα της Τ.Α. και η οποία απαιτεί την στήριξη και των κομμάτων και κυρίως της Κυβέρνηση”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: