Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2009

Η ΑΔΗΚ για τους εργαζόμενους στις προγραμματικές αναθέσεις

"Το πρόβλημα των εργαζόμενων στις προγραμματικές του Δήμου Κερκυραίων, είναι πρόβλημα όλων των εργαζόμενων του Δήμου (σε επιχειρήσεις, συμβασιούχους και μη), όλων των κερκυραίων Εργαζομένων". Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο επικεφαλής της ΑΔΗΚ. Χ. Μάστορας.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Οι εργαζόμενοι στις «προγραμματικές» του Δήμου απασχολούμενοι ανελλιπώς στο Δήμο κερκυραίων από 12 έως και 15 χρόνια, είναι απλήρωτοι για 6 σχεδόν μήνες, σε μερικούς δε οφείλονται ποσά για αμοιβές ενός έτους (από 15 έως 20 χιλ. ευρώ).

Η απελπιστική κατάσταση που βρίσκονται οι ίδιοι και οι οικογένειες τους, μπορεί ίσως να μη συγκινεί τους «αναίσθητους», πολιτικά ανευθυνο-υπεύθυνους διοικούντες του Δήμου, δε μπορεί όμως να αφήνει ασυγκίνητους τους απλούς εργαζόμενους αυτής της πόλης.

Ιδιαίτερα μάλιστα αν λάβουμε υπόψη μας ότι στα κεφάλια των περισσοτέρων από αυτούς κρέμεται η δαμόκλειος σπάθη της απόλυσης αφού στα πλαίσια της ανασυγκρότησης και σύστασης νέων Δημοτικών Επιχειρήσεων δεν τους δίνεται καμία οριστική απάντηση για το εργασιακό τους μέλλον.

Χρόνια τώρα οι παρατάξεις τους ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που διοίκησαν το Δήμο ήθελαν και δημιουργούσαν μικρούς στρατούς ομήρων εργαζομένων. Τώρα σηκώνουν ψηλά τα χέρια. «Δεν φταίνε αυτοί αλλά οι άλλοι», η μόνιμη επωδός τους. Αλλά «αυτοί» και «οι άλλοι» είναι που διοικούσαν και διοικούν, που νομοθετούσαν και νομοθετούν.

Αυτοί που ψήφιζαν 50 και 100 συμβασιούχους στην Ε.Τ.Ε.Δ.Κ. και ΑΝ.Ε.Δ.Κ., ψηφίζουν και συναινούν στην πρόσληψη 40 συμβασιούχων στην υπηρεσία καθαριότητας, 15 στην υπηρεσία πρασίνου και ο «χορός» καλά κρατεί! Τι είχες Γιάννη…!!!

Δε χωρά συζήτηση για το ότι οι εργαζόμενοι στις «προγραμματικές» είναι αυτοδικαίως, όχι σήμερα αλλά εδώ και πολλά χρόνια, εργαζόμενοι αορίστου χρόνου στο Δήμο κερκυραίων.

Η τακτική της διοίκησης του Δήμου επί μήνες να τους αφήνει απλήρωτους, έχει δύο στόχους:

α) Να μεταθέσει τις ευθύνες και

β) Να εξωθήσει τους συγκεκριμένους εργαζόμενους σε απομάκρυνση από την εργασία τους.

Η Α.ΔΗ.Κ., από την πρώτη στιγμή, πρότεινε την απορρόφηση όλων των εργαζομένων των επιχειρήσεων του Δήμου στις κεντρικές υπηρεσίες του Δήμου, για αυτό και απαίτησε και απαιτεί επιτέλους, να έρθει για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο το Νέο Οργανόγραμμα (με αναφορά στις προσωποπαγείς θέσεις).

Η Α.ΔΗ.Κ. καταγγέλλει την προσπάθεια απομάκρυνσης των συγκεκριμένων εργαζόμενων από το Δήμο και μεταφοράς τους σε άλλες (άκρως αμφισβητούμενες), δημόσιες υπηρεσίες εργαζομένων που στήριξαν και στηρίζουν την λειτουργία του Δήμου σε ιδιαίτερα ευαίσθητες θέσεις

Η ΑΔΗΚ με όλες της τις δυνάμεις στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων στις «προγραμματικές» καθώς και των συμβασιούχων στις πρώην επιχειρήσεις του Δήμου στο δύσκολο αγώνα που δίνουν.

Για να έχει επιτυχία ο αγώνας τους χρειάζεται τη στήριξη όλων μας.

Οι μόνιμοι εργαζόμενοι στο Δήμο Κερκυραίων, όλοι οι εργατικοί φορείς της πόλης χρειάζεται έμπρακτα να δείξουν τη συμπαράστασή τους".

Δεν υπάρχουν σχόλια: