Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Προβλημάτων συνέχεια με τις αγροτικές επιδοτήσεις

Προβλημάτων... συνέχεια για τους ελαιοπαραγωγούς, οι αιτήσεις των οποίων είχαν κοπεί από την επιδότηση, λόγω λαθών στο ελαιοκομικό μητρώο.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κέρκυρας Γιώργο Μάνδυλα ενώ αρχικά ο ΟΠΕΚΕΠΕ είχε δεχτεί τις αιτήσεις τους κατέθεσε τα χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς, στην συνέχεια τα απέσυρε χωρίς εξηγήσεις! Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για περίπου 1200 παραγωγούς, ενώ ο κίνδυνος να χαθούν τα χρήματα, ισοδυναμεί με απώλεια 2 εκατομμυρίων ευρώ.
Συνεχίζοντας ο κ. Μάνδυλας αναφέρθηκε και στα προβλήματα των ενισχύσεων υποστηρίζοντας τα εξής « Με τις ενισχύσεις έχουμε πρόβλημα. Με την εξυγίανση του συστήματος, θέλουν να μην πληρωθούν όσοι έχουν μικρό κλήρο. Εμείς ζητούμε να μπουν τα Επτάνησα στο σύστημα που είναι το Αιγαίο, τα Ισπανικά και Γαλλικά νησιά. Μην έχουν τις αλλαγές αυτές αλλά αντίθετα να έχουν τις ευεργετήσεις των υπολοίπων.
Παράλληλα προσπαθούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα. Οι νέοι παραγωγοί που ασχολούνται με βιοκαλλιέργεια, δεν μπορούν να επιδοτηθούν αν δεν έχουν το 25% του εισοδήματός τους από την καλλιέργεια αυτή, αμέσως με την είσοδό τους στο επάγγελμα. Αν δεν δουλεύουν κάπου αλλού όμως, πως θα αποκτήσουν τα χρήματα για μια τέτοια επένδυση;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: