Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Δ. Πιτσιάβας: “Αντικομμουνιστής ο Γ. Καλούδης”

Καλά κρατεί η αντιπαράθεση ΚΚΕ και Γ. Καλούδη, καθώς στη σχετική ανακοίνωση του υποψηφίου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, απάντησε χθες ο γραμματέας της Ν.Ε του ΚΚΕ Δημ. Πιτσιάβας.
Μεταξύ, άλλων μίλησε για “λιβελογράφημα”, ενώ κατηγόρησε τον κ. Καλούδη για “αντικομμουνισμό και προσπάθεια να δικαιολογήσει την αποτυχία του εκλογικού στόχου της Ν.Ε. Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ που ήταν να χάσει την έδρα το ΚΚΕ και να εκλεγεί δεύτερος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Κέρκυρα”.
Αναλυτικά, ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΚΚΕ, δήλωσε τα εξής:
“Μετεκλογικά το μέλος του εθνικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Καλούδης πήρε επάξια την σκυτάλη του αντικομμουνισμού από τον εκπρόσωπο του ΛΑΟΣ Γαστεράτο που διακρίθηκε για το ρόλο αυτό προεκλογικά.
Στο νέο αντι ΚΚΕ λιβελογράφημα ο Καλούδης προσπαθεί να δικαιολογήσει την αποτυχία του εκλογικού στόχου της Ν.Ε. Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ που ήταν να χάσει την έδρα το ΚΚΕ και να εκλεγεί δεύτερος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Κέρκυρα. Προσπαθεί να εμφανισθεί μάλιστα ως αδικημένος και συκοφαντημένος.
Όμως η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ και τα στελέχη του κόμματος ποτέ δεν αναφέρθηκαν προσωπικά στο κ. Καλούδη παρά τις αφορμές που έχει δώσει κατά καιρούς ούτε βέβαια και στα οικονομικά του. Σε αντίθεση με το κ. Καλούδη που ψεύδεται όταν λέι ότι αρνούματσε τον έλεγχο των οικονομικών όταν είναι γνωστό ότι ότι τα χρήματα που προέρχονται από τον κρατικό προϋπολογισμό ή από την οικονομική δραστηριότητα των επιχειρήσεων του ελέγχονται όχι φυσικά από το ΠΑΣΟΚ αλλά από ορκωτούς λογιστές.
Το ΚΚΕ σταθερά αποκαλύπτει στους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα την αντιλαϊκή πολιτική που τους έχει εξοντώσει ανεξάρτητα ποιο κόμμα ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ την εφαρμόζει και την υποστηρίζει. Επίσης υποστηρίξαμε προεκλογικά και επιμένουμε και μετεκλογικά ότι η εκλογή κομμουνιστή είναι ακόμα ένα όπλο του εργατικού λαϊκού κινήματος ενάντια στην πολιτική που εξυπηρετεί τα κέρδη των μεγαλοξενοδόχων, της εργοδοσίας γενικότερα τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που χάρηκαν με την εκλογή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση.

Πιθανόν το μέλος του εθνικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Καλούδης λόγω των υψηλών κομματικών καθηκόντων του να έλλειπε για μεγάλο χρονικό διάστημα από την Κέρκυρα και να αγνοεί ότι στα 5,5 χρόνια διακυβέρνηση της ΝΔ στελέχη της ΝΕ Κέρκυαρς του ΚΚΕ και οπαδοί του έχουν συλληφθεί, έχουν μηνυθεί και είναι κατηγορούμενοι με βαριές και κατασκευασμένες κατηγορίες γιατί ήταν παρόντες στους κοινωνικούς αγώνες που αναπτύχθηκαν σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ που όχι μόνο δεν τους στήριξε αλλά τους συκοφαντούσε και τους υπονόμευε συστηματικά.
Μάλιστα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κάλεσαν τα ΜΑΤ στην Κέρκυρα και ήταν θερμοί συμπαραστάτες του κυβερνητικού αυταρχισμού και της αστυνομοκρατίας που εκδηλώθηκε στην Λευκίμμη και στο Τεμπλόνι που οδήγησε και στην απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής.
Ο αντικομμουνισμός του κ. Καλούδη δεν οφείλεται στην εμπάθεια και την γραφικότητα. Θρέφεται μέσα στους κόλπους των κομμάτων που στηρίζουν με οποιοδήποτε τρόπο το απάνθρωπο σύστημα της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Είναι μια συνειδητή προσπάθεια της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ να θολώσει τη λαϊκή σκέψη όσων το ψήφισαν, μπροστά στην νέα αντιλαϊκή επίθεση που ετοιμάζει πλέον ως κυβέρνηση. Προσπαθεί να απαξιώσει την πολιτική κριτική του ΚΚΕ, να φοβίσει και να περιχαρακώσει τα εργατικά λαϊκά στρώματα.
Μάταιος ο κόπος του.
Το ΚΚΕ θα συνεχίσει σταθερά και αταλάντευτα να καλεί σε οργάνωση και πάλη ενάντια στους νέους αντιλαϊκούς και αντεργατικούς νόμους γιατί νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη που πιστά υπηρετούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί με τα διάφορα συμπληρώματά τους”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: