Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

Αύριο η ημερίδα της Εθνικής Συνομοσπονδίας ΑΜΕΑ


Τα θέματα των Ατόμων με Αναπηρία και των οικογενειών τους στο νέο πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν απο κοινού στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ν.Α. το Προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, με μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας και τους Προέδρους των Σωματείων Ατόμων με Αναπηρία και των οικογενειών τους στο Νομό.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, που εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο μιας σειράς εκδηλώσεων στην Κέρκυρα, παρουσιάστηκε αναλυτικά το πρόγραμμα των συναντήσεων και εκδηλώσεων, με ιδιαίτερη έμφαση στην ημερίδα που θα γίνει αύριο στις 9.00 πμ στο Κέντρο Ειδικής Αγωγής ¨ΜΕΛΙΣΣΑ¨ σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κέρκυρας και το Δήμο Κερκυραίων. Εκεί θα συζητηθούν εκτενώς οι στρατηγικές, τα αιτήματα και οι στόχοι του εθνικού αναπηρικού κινήματος στις νέες πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που σηματοδοτεί η αλλαγή της κυβέρνησης της χώρας.
Επιπλέον, ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ. κ. Βαρδακαστάνης, αναφέρθηκε εκτενώς “στις προσδοκίες και τις ελπίδες που γεννά η νέα διακυβέρνηση της χώρας”, ενώ κάλεσε τους τοπικούς φορείς “να επανεξετάσουν και να επαναπροσδιορίσουν τα αιτήματά τους, συνεχίζοντας τον αγώνα για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης για τα άτομα με αναπηρία της περιοχής”.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Βαρδακαστάνης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα περιλαμβάνει το Πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, όπως αυτό είχε παρουσιαστεί προεκλογικά, σχετικά με τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους, παροτρύνοντας τα άτομα με αναπηρία “να συνεχίσουν δυναμικά τον αγώνα για καλύτερες και πάνω από όλα ισότιμες συνθήκες διαβίωσης, στη βάση των όσων προβλέπει το Σύνταγμα της χώρας, αλλά και των διεθνών εξελίξεων”.
Τέλος, τόνισε ότι η Ε.Σ.Α.μεΑ. και όλοι οι φορείς - μέλη της θα ανταποκριθούν πλήρως τόσο στην πρόσκληση του Πρωθυπουργού για συμμετοχή στις διαβουλεύσεις και τις διαδικασίες λήψης αποφάσεων, αλλά και την πρόσκληση των πολιτών με αναπηρία όλης της χώρας για την υλοποίηση όλων των δεσμεύσεων για την επίλυση των πολλών και χρόνιων προβλημάτων τους, δηλώνοντας δυναμικά «παρών».
Από την πλευρά του ο κ. Ζουμπουλίδης, σημείωσε ότι η παρουσία της Συνομοσπονδίας στη Κέρκυρα, είναι ένα σημαντικό γεγονός, για τα άτομα με αναπηρία,αφού δεν είχε προηγηθεί κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν και με δεδομένο τα αυξημένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία.
Σημειώνεται ότι κατά την τριήμερη επίσκεψη των εκπροσώπων της Ε.Σ.ΑμεΑ. στην Κέρκυρα, αύριο στις 17.00 θα γίνει η Συνεδρίαση της Ε.Γ. Ε.Σ.Α.μεΑ (κέντρο ΜΕΛΙΣΣΑ) και στις 19.00 θα ακολουθήσει η Συνεδρίαση της Ε.Γ. και Εκπροσώπων Σωματείων ΑμεΑ και των οικογενειών τους (κέντρο ΜΕΛΙΣΣΑ), η οποία θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι του Σαββάτου .

Δεν υπάρχουν σχόλια: