Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Σε έργα στη Βόρεια Κέρκυρα ο Νομάρχης


Τα έργα που εκτελεί η Νομαρχία στη Βόρεια Κέρκυρα επισκέφθηκε χθες ο Νομάρχης Στέφανος Πουλημένος συνοδευόμενος από τον Αντινομάρχη Κώστα Λέσση και τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας Νικήτα Καραλή προκειμένου να επιθεωρήσουν την πορεία εκτέλεσής τους και την ποιότητα των εργασιών.

Ειδικότερα, επισκέφθηκαν τους Καρουσάδες όπου παρουσία του Δημάρχου Εσπερίων Αλέκου Αυλωνίτη, είδαν από κοντά τα έργα αντιστήριξης του κεντρικού (επαρχιακού) δρόμου στην είσοδο του χωριού.

Στη συνέχεια, μετέβησαν στην επαρχιακή οδό Ρόδας - Σιδαρίου όπου εκτελείται εργολαβία βελτίωσης των γεωμετρικών χαρακτηριστικών του δρόμου στα πιο δύσκολα και επικίνδυνα σημεία του. Εκεί, γίνεται διαπλάτυνση και κατασκευή κρασπεδόρειθρων, ενώ θα ακολουθήσει η κατασκευή νέου ασφαλτοτάπητα.

Τα έργα αυτά η Νομαρχία εκτελεί με πιστώσεις από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) που κατανέμονται μέσω του κρατικού προϋπολογισμού.

Ο Νομάρχης και οι συνεργάτες του είχαν την ευκαιρία επίσης να δουν τις τμηματικές βελτιώσεις που έχουν γίνει στον επαρχιακό δρόμο Αχαράβη – Κασσιώπη - Νησάκι.

Τέλος, κατά την επιστροφή τους στην πόλη της Κέρκυρας είδαν από κοντά τα έργα που εκτελεί η Νομαρχία στην περιοχή του Εμπορικού Κέντρου (οδός Εθνικής Αντιστάσεως) όπου έδωσαν οδηγίες στον εργολάβο για τις τελικές διευθετήσεις στον υπό διαμόρφωση μεγάλο χώρο στάθμευσης αλλά και στο κατασκευαζόμενο μικρό κρηπίδωμα κατά μήκος του νέου δρόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: