Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2009

Kεντρική Πολιτική Εκδήλωση Στέφανου Γκίκα



Σε ένα κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο πραγματοποίησε την Κεντρική Πολιτική του Εκδήλωση ο Υποψήφιος Βουλευτής της Στέφανος Γκίκας την Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009,όπως ανακοίνωσε το πολιτικό του γραφείο.
Οι Κερκυραίοι πολίτες υποδέχτηκαν τον κ. Γκίκα ως αυριανό Βουλευτή με ενθουσιασμό και αγάπη. Ο κ. Γκίκας εκφώνησε μία πολιτική ομιλία με πολλές αιχμές, η οποία διεκόπη πολλές φορές από τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα των παρευρισκομένων.
Στην ομιλία του ο κ. Γκίκας κατέδειξε με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο για ποιους λόγους οι πολίτες πρέπει να καταψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ και να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή.
Αναφέρθηκε επίσης στο αμαρτωλό παρελθόν του ΠΑΣΟΚ, συνέκρινε το χθες με το σήμερα και κάλεσε τους πολίτες να επιδείξουν ωριμότητα, να αποφύγουν τις σειρήνες του λαϊκισμού και να στηρίξουν τη ΝΔ.Στην ομιλία του ο κ. Γκίκας αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο της Κυβέρνησης ευρύτερα αλλά και εδώ στην Κέρκυρα, ενώ ανέλυσε το σύνθημα της προεκλογικής του εκστρατείας «Γυρίζουμε σελίδα». Υποσχέθηκε δε στους πολίτες, ότι ως Βουλευτής θα παραμείνει δίπλα του και μετά τις εκλογές, όπως άλλωστε έχει πράξει μέχρι τώρα.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κ. Σωτήρης Βόσδου, ο Νομάρχης κ. Στέφανος Πουλημένος, οι πρ. Βουλευτές κκ Σπύρος Σπύρου, Αλέκος Δεσύλλας, Σωτήρης Γκίκας και Θανάσης Κονταξής (Άρτας), οι Δήμαρχοι Παρελίων κ. Σπύρος Κροκίδης, Αχιλλείων κ. Ερωτόκριτος Καρύδης και Παλαιοκαστριτών κ. Κώστας Χαλικιάς, οι Αντινομάρχες κ. Κώστας Λέσσης, κα Μερόπη Υδραίου και κ. Χρήστος Σκούρτης, Νομαρχιακοί Σύμβουλοι, ο πρ. Δήμαρχος κ. Γιάννης Τρεπεκλής και Δημοτικοί Σύμβουλοι από όλους τους Δήμους.

Μερικά αποσπάσματα της ομιλίας παρατίθενται παρακάτω:
«Τα ψέματα τέλειωσαν. Η ώρα της αλήθειας έφθασε. O χρόνος μετράει αντίστροφα. Σε τρία 24ώρα οι πολίτες της Ελλάδος, οι πολίτες της Κέρκυρας θα εκδώσουν την ετυμηγορία τους. Τα μηνύματα από όλη την Ελλάδα είναι σαφή και ξεκάθαρα. Οι πολίτες είναι έτοιμοι για την μεγάλη ανατροπή. Θα δώσουν απάντηση σε εκείνους που κρύβονται από τον δημόσιο διάλογο. Στο Γιώργο Παπανδρέου και στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που πίστεψαν ότι με τις δημοσκοπήσεις θα νοθεύσουν το πολιτικό παιγνίδι. Σε όσους πίστεψαν ότι με τις μετρήσεις θα δημιουργήσουν την εικονική πραγματικότητα που τους χρειάζεται για να εκβιάσουν τη ψήφο των πολιτών. Οι δημοσκόποι δεν βγάζουν πρωθυπουργό και κυβέρνηση. Πρωθυπουργό και κυβέρνηση βγάζουν οι πολίτες με την ψήφο τους. Εσείς θα αποφασίσετε. Εσείς είστε η καταλυτική δύναμη.» «Το ΠΑΣΟΚ και ο αρχηγός του Γ. Παπανδρέου καθ΄ όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου κρύφτηκαν. Επιχείρησαν να θολώσουν τον προεκλογικό διάλογο, μέσα από την κατάθεση γενικών και αόριστων θέσεων. Στόχος τους ήταν να μην αφήσουν περιθώρια για μια ουσιαστική συζήτηση, όχι μόνο για τα προβλήματα που αφορούν το μέλλον της χώρας, αλλά και για όσα έχουν να κάνουν με τη διαχείριση της διεθνούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, που έχει χτυπήσει και την πατρίδα μας. Η τακτική αυτή δεν ήταν απλά μια επιλογή του ΠΑΣΟΚ που έχει κάνει για να υφαρπάξει την ψήφο των πολιτών. Ο Γ. Παπανδρέου, αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών του ΠΑΣΟΚ, δεν διατύπωσαν ξεκάθαρες απόψεις για όσα αγωνιά σήμερα ο πολίτης, γιατί δεν γνωρίζουν το μέγεθος των προβλημάτων της χώρας, γιατί δεν έχουν αναλύσει σε βάθος τα ζητήματα εκείνα που θέλουν άμεση παρέμβαση για να μπορέσει ο τόπος να βγει όσο πιο ανώδυνα γίνεται από τη σημερινή κρίση.»
«Απέναντι στην αοριστία, τη γενικολογία, το λαϊκισμό, τις ανεδαφικές υποσχέσεις, αλλά και το κυνήγι της εξουσίας στο οποίο έχει επιδοθεί το ΠΑΣΟΚ, βρίσκεται η πρόταση ευθύνης της Ν.Δ, οι λύσεις που έχει καταθέσει για κρίση στον ελληνικό λαό ο Κ. Καραμανλής. Η επιλογή των πολιτών δεν μπορεί να είναι μια λύση που οδηγεί τον τόπο σε περιπέτειες. Η επιλογή τους θα είναι ψήφος εμπιστοσύνης στον Κ. Καραμανλή και τη Νέα Δημοκρατία!Η ζυγαριά της κρίσης των πολιτών γέρνει προς την Νέα Δημοκρατία γιατί ο κόσμος δεν ξέχασε, όπως πιστεύει ο κ. Παπανδρέου τον αμαρτωλό βίο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Δεν ξέχασαν οι πολίτες τα εκατοντάδες πράσινα σκάνδαλα άνισης μεταχείρισης των πολιτών, κακοδιαχείρισης του δημόσιου χρήματος, του κεφαλαίου του Ελληνικού λαού σε όλα τα επίπεδα της εξουσίας ΠΑΣΟΚ. Να θυμηθούμε μήπως ότι την περίοδο προ του 2004 που κυβερνούσε το ΠΑΣΟΚ, που ενώ η παγκόσμια οικονομία χαρακτηρίζονταν από ισχυρή ευημερία και ανάπτυξη, η Ελλάδα των Ολυμπιακών Αγώνων είχε μεγαλύτερη ανεργία και δημοσιονομικό έλλειμμα από ότι σήμερα όπου η παγκόσμια οικονομία διανύει περίοδο συρρίκνωσης και έντονης ύφεσης;Να θυμηθούμε μήπως τις υπερτιμολογήσεις των κατασκευών που ποτέ δεν ολοκληρώνονταν, ή τις προκλητικές αδιαφανείς αγορές οπλικών συστημάτων, ή το «μοίρασμα» των κονδυλίων των Πακέτων Στήριξης από την Ευρωπαϊκή Ενωση στους κομματικούς υμέτερους; Να θυμηθούμε τα Ίμια και το Ευχαριστώ στους Αμερικάνους, την ΝΤΡΟΠΗ του OTSALAN ή την απαράδεκτη Συμφωνία της Μαδρίτης που αναγνώρισε ζωτικά συμφέροντα των Τούρκων στο Αιγαίο;
Να θυμηθούμε μήπως το σκάνδαλο του Χρηματιστήριου; Τότε που ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ έσπρωχναν τους πολίτες να επενδύουν στις φούσκες του Χρηματιστηρίου; Τότε που δεκάδες χιλιάδες πολίτες έχασαν τις περιουσίες τους, ο Γιώργος Παπανδρέου, που ήταν κορυφαίος υπουργός σιωπούσε. Γιατί σιώπησε; Γιατί δεν έκανε έστω μια δήλωση αποστασιοποίησης από εκείνη την πολιτική που έστειλε εκατοντάδες χιλιάδες έλληνες στην αγκάλια των αετονίχιδων; Αφού σιώπησε τότε ο κ. Παπανδρέου, γατί σήμερα οι πολίτες να πιστέψουν ότι θα παλέψει για τα συμφέροντά τους.
Η Ελλάδα δεν γυρίζει στο παρελθόν του ΠΑΣΟΚ! Η Ελλάδα του 2010 ατενίζει το μέλλον με ρεαλισμό και υπευθυνότητα!»«Στο αμαρτωλό αυτό κυβερνητικό παρελθόν του ΠΑΣΟΚ η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση έχει να επιδείξει ένα σοβαρό έργο. Από το 2004, η Κυβέρνηση της Ν.Δ. ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής έκανε μία συντονισμένη προσπάθεια ανασύνταξης της χώρας σε όλους τους νευραλγικούς τομείς. Κερδίσαμε πολλές μάχες. Στην Οικονομία, στην Ανεργία, στην Ανάπτυξη, στην Ενέργεια, στην Εξωτερική Πολιτική, στην Γεωπολιτική αναβάθμιση της Ελλάδας στο παγκόσμιο περιβάλλον.» «Στη κυβερνητική μας πορεία κερδίσαμε πολλές μάχες χάσαμε όμως και άλλες. Τις χάσαμε γιατί κάποιοι δεν ανταποκρίθηκαν στο ρόλο τους. Γιατί κινήθηκαν με ιδιοτέλεια, με υπεροψία στην σκληρή καθημερινότητα του απλού πολίτη. Τις χάσαμε γιατί έγιναν λάθη τακτικής ή γιατί δεν είχαμε αντιληφθεί το βάθος των προβλημάτων που άφηνε πίσω του, εγκαταλείποντας την εξουσία, το ΠΑΣΟΚ.Κανείς όμως δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η κατεύθυνση μας ήταν η μόνη σωστή για τον τόπο. Η αγωνιστικότητα κυρίως των οπαδών μας, του κόσμου που στέκεται πάντα δίπλα στην παράταξη, παρά τις όποιες δικαιολογημένες απογοητεύσεις, θα δώσει στην Νέα Δημοκρατία την δύναμη που χρειάζεται για να πετύχει την νίκη στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.»
«Στην μεγάλη αυτή προσπάθεια είμαι στην πρώτη γραμμή του αγώνα πάλι ως υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Κέρκυρα. Γνωρίζετε καλά την πορεία μου, τα χρόνια που πέρασαν, τον αγώνα που έδωσα. Eνα αγώνα χωρίς οικονομικά στηρίγματα, μακρυά από κυκλώματα συμφερόντων, χωρίς τη στήριξη των college boys, μακριά από τα γνωστά club των ολίγων.Έναν αγώνα που είχα ως βασικά μου όπλα την αγάπη μου για την Κέρκυρα το πάθος μου για τις ιδέες που διαχρονικά εκφράζει η Νέα Δημοκρατία. Σε αυτόν τον όμορφο και καθαρό αγώνα έχω συμμάχους τους πολίτες της Κέρκυρας των Παξών και των Διαποντίων Νήσων.
Η Νέα Δημοκρατία και η Κέρκυρα δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. Ανήκει στους πολίτες της! Η παράταξη αυτή είναι λαϊκή γιατί κύριος κορμός της δεν είναι ούτε τα college boys, ούτε τα golden boys, ούτε τα συμφέροντα. Η Νέα Δημοκρατία είναι οι άνθρωποι του μόχθου, της υπευθυνότητας, της οικογένειας, της πατρίδας. Εσείς! Σε σας μόνο στηρίζομαι!! Το κύρος ενός πολιτικού αποκτάται από τον λαό που τον στηρίζει, που τον αποδέχεται, που τον εκλέγει. Αποκτάται από τους πολίτες.Για σας τους πολίτες της Κέρκυρας, για το κοινό συμφέρον του τόπου μας, θα παλεύω ως Βουλευτής και μετά τις εκλογές! Μαζί θα δώσουμε και τώρα τη μάχη για την Νέα Δημοκρατία, την Κέρκυρα και την Ελλάδα και θα την κερδίσουμε! Μαζί θα δώσουμε και τώρα τη μάχη για την Νέα Δημοκρατία, την Κέρκυρα και την Ελλάδα και θα την κερδίσουμε!» «Ηρθε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα!\
Την Κυριακή όλοι μαζί ενωμένοι:

γυρίζουμε σελίδα στην κινδυνολογία, την ανευθυνότητα, την απόκρυψη της αλήθειας και τον εθνικά επικίνδυνο λαϊκισμό του ΠΑΣΟΚ
• γυρίζουμε σελίδα στις αδιαφανείς πιέσεις εξυπηρέτησης συμφερόντων που ευνοούν τους λίγους και αγνοούν τους πολλούς.
• γυρίζουμε σελίδα στις ανούσιες ρητορείες αυτοπροβολής, στη κομματική εμπάθεια, στη αλαζονική συμπεριφορά από όπου και εάν προέρχονται
• αλλάζουμε νοοτροπίες, συμπεριφορές, πρακτικές.
• Το κατεστημένο γίνεται παρελθόν.
• Οι κλειστές πόρτες ανοίγουν στους πολίτες.
• Ο πολίτης καθίσταται το επίκεντρο της πολιτικής.
• Σας καλώ λοιπόν να με στηρίξετε με την ψήφο σας, για να μπορέσω να δώσω ως Βουλευτής, πιο ουσιαστικά και αποτελεσματικά, αυτό τον αγώνα της προσφοράς, για όλους εσάς, για μία καλύτερη Κέρκυρα!»

Δεν υπάρχουν σχόλια: