Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Αριστη η συνεργασία Νομαρχίας-Δήμου Κερκυραίων για τη σχολική στέγη


Αριστη συνεργασία έχει η Νομαρχία με το Δήμο Κερκυραίων, στη κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων της σχολικής στέγης Ηδη από πλευράς Δήμου έχουν κατατεθεί 7 πλήρης φάκελοι , προκειμένου να προχωρήσει η κατασκευή 5 νηπιαγωγείων, του σχολικού κέντρου Κοντοκαλίου και του 4ου Λυκείου στα Παγκρατείκα.
Στα παραπάνω αναφέρθηκαν σήμερα ο αντινομάρχης Κ.Λέσσης και ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Λευτ. Κουλούρης.
“Εχουμε μια συνεχή και γόνιμη συνεργασία, πρέπει να επιλύσουμε τα προβλήματα της σχολικής στέγης στο Δήμο Κερκυραίων. Ασφαλώς απαιτούνται περαιτέρω χρηματοδοτήσεις για κατασκευή νέων μονάδων μέσω ΣΔΙΤ. Τα προβλήματα της σχολικής υποδομής, είναι κοινά, θα πρέπει η νέα κυβέρνηση να προσέξει ώστε να δοθούν πόροι στην περιφέρεια”, σημείωσε ο αντινομάρχης.
Από την πλευρά του ο κ. Κουλούρης, ανέφερε ότι στο ξεκίνημα της συνεργασίας με τη Νομαρχία υπήρχαν πολλά άλυτα προβλήματαστον τομέα της σχολικής στέγης.
“Βρήκαμε τα οικόπεδα. Ολοκληρωμένοι φάκελοι κατατέθηκαν στη Ν.Α. για την κατασκευή νέων σχολικών μονάδων. Εχουν προχωρήσει οι πολεοδομήσεις, θα βρούμε και άλλα οικόπεδα για ανέγερση σχολικών κτιρίων. Οταν αφήνουμε τις κομματικές διαφορές στην άκρη, λύνουμε τα προβλήματα, αυτό θέλουν οι δημότες”, σημείωσε ο κ. Κουλούρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: