Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Δηλώσεις και εκτιμήσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα της Κέρκυρας

Μετά την οριστικοίηση του εκλογικού αποτελέσματος, οι εκπρόσωποι της τοπικής πολιτικής ηγεσίας και τα κόμματα, προχώρησαν σε ανακοινώσεις και σχόλια για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά στο ΠΑΣΟΚ:

ΑΝΤΖΕΛΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ


«Οι Έλληνες Πολίτες αποφάσισαν για το μέλλον το δικό τους, για το μέλλον των παιδιών τους, για το μέλλον της χώρας. Και η απόφασή τους είναι σαφής και καθαρή: Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με Πρωθυπουργό το Γιώργο Παπανδρέου. Δύο είναι τα πράγματα που πρέπει να γίνουν – όχι κάποια στιγμή αργότερα – αλλά αμέσως από τώρα: Πρώτα απ’ όλα, να αφήσουμε πίσω μας αντιπαραθέσεις, εντάσεις και δημόσιες διαφωνίες που εκφράστηκαν στη διάρκεια της Προεκλογικής περιόδου και να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στα άμεσα, σημαντικά και επείγοντα προβλήματα της χώρας. Το δεύτερο είναι, σκληρή δουλειά από όλους μας και κανένας εφησυχασμός για τίποτε.

Το ΠΑΣΟΚ είναι Κυβέρνηση για όλους τους Πολίτες και όχι μόνο για τους ψηφοφόρους του. Ο Γιώργος Παπανδρέου τη στιγμή αυτή είναι Πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων και όχι μόνο μερικών από αυτούς. Τα προβλήματα της χώρας δεν έχουν «χρώμα», δεν είναι «προβλήματα του ΠΑΣΟΚ» ή «προβλήματα της ΝΔ» - είναι προβλήματα όλων μας. Έχουμε όλοι μας επίγνωση της δύσκολης κατάστασης και δεν υπάρχει η πολυτέλεια να χαθεί πλέον ούτε μία ημέρα.

Οι Πολίτες επέλεξαν να εμπιστευθούν το ΠΑΣΟΚ αυτή τη δύσκολη στιγμή. Έχουμε όλοι μας χρέος να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην εμπιστοσύνη αυτή. Δεν ζητήσαμε να μας εμπιστευθούν μόνο για να είμαστε στην «εξουσία» αλλά ζητήσαμε να μας εμπιστευθούν γιατί έχουμε και τον τρόπο, έχουμε το πρόγραμμα, έχουμε και τη βούληση να δώσουμε λύσεις και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο αύριο για όλους. Σε αυτό το «καλύτερο αύριο» προσβλέπουμε όλοι μας, σε αυτό το «καλύτερο αύριο» ελπίζουμε – γι’ αυτό και η σημερινή βραδιά, αξίζει να είναι για όλους βραδιά γιορτής και αισιοδοξίας.

Όλα αυτά φυσικά ισχύουν και για την Κέρκυρά μας. Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι, έχουμε κάθε λόγο να είμαστε όλοι μαζί, έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι η Κέρκυρα θα είναι και πάλι μπροστά από την επόμενη κιόλας ημέρα. Θέλω πραγματικά και ειλικρινά να ευχαριστήσω όλους τους συμπολίτες που με τίμησαν με την ψήφο τους και με εμπιστεύθηκαν. Υπόσχομαι όπως και τις προηγούμενες φορές να ανταποκριθώ στην εμπιστοσύνη τους – και μάλιστα τη φορά αυτή με τρόπο ακόμη πιο δυναμικό, ακόμη πιο ουσιαστικό, ακόμη πιο αποτελεσματικό από τη θέση του Κυβερνητικού Βουλευτή. Θεωρώ τη συνεργασία όλων των τοπικών φορέων και παραγόντων δεδομένη και προσβλέπω σε αυτή, ούτως ώστε να μπορούμε να πολλαπλασιάσουμε τις δυνάμεις μας για το καλό της Κέρκυρας.

Η βραδιά αυτή δεν ανήκει μόνο σε όσους από εμάς εκτεθήκαμε στην ψήφο των Πολιτών – ανήκει πάνω απ’ όλα στους Πολίτες. Η δική σας ψήφος έχει δύναμη – η δική σας ψήφος μπορεί να κάνει τη διαφορά και να φέρει την αλλαγή στα πράγματα. Αυτό αποδείξατε απόψε. Χρέος δικό μας είναι, την απόφασής σας αυτή να την κάνουμε έργο παραγωγικό και χρήσιμο για τον τόπο. Και αυτό ακριβώς υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε».


Αντώνης Δραγανίγος

Ο Ελληνικός Λαός αποφάσισε. Το ίδιο και ο Κερκυραϊκός.

Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου, όσους τίμησαν το Κίνημά μας και εμένα προσωπικά.

Έδωσαν μια καθαρή, μια λαμπρή νίκη στο ΠΑΣΟΚ και τον Γ. Παπανδρέου.

Δεν λαμβάνουμε την εντολή αυτή ως λευκή επιταγή.

Τη λαμβάνουμε ως τη μεγαλύτερη ευθύνη που θα μπορούσε να μας δοθεί.

Μια ευθύνη αναγέννησης της ελληνικής πολιτείας την οποία δεν θα διαψεύσουμε.

Από αύριο, όλοι μαζί, χωρίς διαχωριστικές γραμμές, θα πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την ανασύνταξη της οικονομίας, τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την εξυγίανση του δημόσιου τομέα, την επαναφορά της πίστης των πολιτών στην πολιτική.

Πολιτική δεν σημαίνει σκάνδαλα.

Πολιτική, δεν σημαίνει διαφθορά. Ενασχόληση με τα κοινά δεν σημαίνει γρήγορος πλουτισμός.

Σημαίνει προσφορά στο Λαό και τον τόπο.

Αυτό πρεσβεύει το ΠΑΣΟΚ. Με αυτό το σύνθημα εξελέγη Πρωθυπουργός ο Γιώργος Παπανδρέου.

Στην Κέρκυρα, μένουν πολλά να γίνουν.

Η υγεία, η παιδεία, ο τουρισμός, ο ελαιώνας, οι υποδομές, αποτελούν τις προτεραιότητές μας!

Προσωπικά, ο ΚερκυραΪκός Λαός με τίμησε με την ψήφο του σε ιδιαίτερα μεγάλο ποσοστό.

Ποσοστό, ανέλπιστο για πολλούς αφού δεν στηρίχθηκε παρά στην εκτίμηση της απλής Κερκυραίας, του απλού κερκυραίου πολίτη. Των συμπολιτών μας που στήριξαν έναν άνθρωπο που για πρώτη φορά κατήλθε στην κεντρική πολιτική σκηνή του νησιού.

Συγχαίρω την κυρία Γκερέκου αλλά και τους υπόλοιπους βουλευτές της Κέρκυρας για την εκλογή τους, καθώς και το σύνολο των συνυποψήφιων στο σύνολο των κομμάτων

Θέλω να διαβεβαιώσω κάθε κερκυραίο ότι θα συνεχίσω να ασχολούμαι ενεργά με τα ζητήματα, τα προβλήματα και τις προοπτικές του τόπου μας από όποιο μετερίζι και αν με τάξει το Κίνημα και ο Πρόεδρός μας Γ. Παπανδρέου.



ΜΠΟΥΚΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

Σήμερα ο Ελληνικός Λαός στην υπέρτατη δημοκρατική διαδικασία, αποφάσισε:

Δίνει ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση στο ΠΑΣΟΚ για να οδηγήσει την οικονομία και την ανάπτυξη της χώρας μας την επόμενη τετραετία.

Είναι επιπλέον η σημερινή ετυμηγορία του Ελληνικού Λαού μία προσωπική δικαίωση, ένας προσωπικός θρίαμβος, του προέδρου της μεγάλης δημοκρατικής μας παράταξης, του Γιώργου Ανδρέα Παπανδρέου.

Η κυβερνητική πρόταση του ΠΑΣΟΚ, που κατατέθηκε στον Ελληνικό Λαό, της κοινωνικής αλληλεγγύης, του κοινωνικού κράτους, της πράσινης ανάπτυξης και της αναδιανομής του πλούτου, υπερψηφίστηκε από τον Ελληνικό Λαό με ποσοστά θριάμβου.

Ο Ελληνικός Λαός δίνει σήμερα την ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ και τον αρχηγό του Γιώργο Παπανδρέου να εφαρμόσει αυτή την πολιτική.

Ευχαριστούμε από βάθους ψυχής τον Κερκυραϊκό Λαό για την εμπιστοσύνη του.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το βάρος της ευθύνης είναι μεγάλο.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε.

Είμαστε αγωνιστές!

Πολλά χρόνια τώρα η στασιμότητα και οπισθοδρόμηση στον όμορφο τόπο μας ήταν εμφανής.

Αξίζει και δικαιούται ο Κερκυραϊκός Λαός καλύτερες μέρες.

Στον τουρισμό, στον αγροτικό τομέα, στις υποδομές του Νομού, στην υγεία, στις εργασιακές σχέσεις, το μεροκάματό του, την μικρομεσαία του επιχείρηση, την σύνταξη, το μέλλον και το όνειρο των νέων.

Η οργάνωση του ΠΑΣΟΚ δημόσια, για μία ακόμα φορά, θέλει να δεσμευθεί ότι θα αγωνιστεί ισχυρά για την υλοποίηση του προγράμματος που έθεσε υπόψη του Κερκυραϊκού Λαού.

Επίσης θα αγωνιστεί για την πλήρη διαφάνεια στην κοινωνία μας.

Δεν θα ανεχτεί την σήψη τη μίζα και την διαπλοκή σε οποιοδήποτε επίπεδο του δημόσιου βίου.

Αυτά τα φαινόμενα καθηλώνουν την κοινωνία μας.

Απαξιώνουν την πολιτική και τους πολίτες.

Μια νέα εποχή αρχίζει. Νέα πρόσωπα στο προσκήνιο.

Το μέλλον ανήκει στη νέα γενιά!

Υποσχόμαστε στον Κερκυραϊκό Λαό απόλυτη ειλικρίνεια.

Υπενθυμίζουμε ότι είμαστε κόμμα.

Δεν πρόκειται επουδενί το κόμμα να μετακομίσει σε κυβερνητικές θέσεις.

Συνομιλητής μας πάντοτε θα είναι ο Λαός.

Με αυτόν πορευτήκαμε τα τελευταία δύο χρόνια, από αυτόν αντλήσαμε πολιτική δύναμη, με αυτόν θα συνεχίσουμε.

Δεσμευόμαστε ενώπιον του Λαού:

Το δικό του πόνο και ανησυχία θα ακούμε και στο μέλλον.

Τη δική του πρόταση θα πολιτικοποιούμε.

Την προοπτική του για την ανάπτυξη και το μέλλον θα ανιχνεύουμε.

Γιαυτά όλα αγωνιστήκαμε στο παρελθόν και θα συνεχίσουμε στο μέλλον.

Γνωρίζουμε πολύ καλά να διεκδικούμε.

Είμαστε αγωνιστές!

Καλούμε όλους τους βουλευτές που εκπροσωπούν την Κέρκυρα, να σηκώσουν τα μανίκια και να αρχίσουν από αύριο τη δουλειά.

Ο τόπος μας έχει μεγάλες ανάγκες και χρειάζεται πολύ δουλειά.

Θα σταθούμε σύμμαχοι στην προσπάθειά τους για το καλό του τόπου.

Θα είμαστε απέναντί τους στην αδιαφορία και την ραθυμία, την απουσία από τα προβλήματα του Λαού, την ιδιοτέλεια, την αλαζονεία και την απώλεια μνήμης στην υλοποίηση του προγράμματος που κατατέθηκε στον Κερκυραϊκό Λαό.

Καλούμε όλους τους φορείς, μα πιο πολύ καλούμε όλο τον κόσμο να συνδράμει στην τιτάνια αυτή προσπάθεια για το καλό του τόπου.

Για την αισιοδοξία, το χαμόγελο και το όνειρο του μέλλοντός μας!


Θα πετύχουμε!


ΣΤΗ Ν.Δ.


ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ

«Η κρίση της Κερκυραϊκής Κοινωνίας έχει εκφραστεί στα ψηφοδέλτια των οποίων η καταμέτρηση μόλις ολοκληρώθηκε.

Οφείλουμε κατ’ αρχήν όλοι να ευχηθούμε καλή επιτυχία στη Νέα Κυβέρνηση, στον Γιώργο Παπανδρέου και στη συνάδελφο, την κα Γκερέκου, καθώς επίσης και τον κ. Μπάμπη Χαραλάμπους.

Στην Κέρκυρα κατά το διάστημα που πέρασε έγιναν πολλά και σημαντικά και προγραμματίσθηκαν ακόμη περισσότερα ώστε ο τόπος να ολοκληρώσει τις απαραίτητες υποδομές, για να πορευθεί με αξιώσεις στον 21ο αιώνα.

Ελπίζω ότι η νέα Κυβέρνηση θα φανεί προς την Κέρκυρα, τους Παξούς και τα Διαπόντια Νησιά το ίδιο στοργική.

Όσον αφορά τη Νέα Δημοκρατία, θέλω να ευχαριστήσω για την πρωτοφανή εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου και θέλω να διαβεβαιώσω τους ψηφοφόρους και τα στελέχη της Μεγάλης Φιλελεύθερης Παράταξης, ότι γρήγορα θα πορευθούμε και πάλι μπροστά».



Στέφανος Γκίκας

"Το κόμμα μας υπέστη μία συντριβή, μία μεγάλη ήττα από το ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα ανακοινώθηκε από το ίδιο τον Πρωθυπουργό ότι δρομολογούνται οι διαδικασίες για αλλαγή ηγεσίας.

Εύχομαι και ελπίζω η νέα Κυβέρνηση να μπορέσει να αντιμετωπίσει με επιτυχία τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας τόσο στο πεδίο των εθνικών θεμάτων, όσο και στο πεδίο της οικονομίας.

Σε ότι με αφορά, θα ήθελα να συγχαρώ τον Νίκο Δένδια για την επανεκλογή του μέσα από μία καθαρή νίκη.

Έδωσα έναν έντιμο και καθαρό αγώνα όλα αυτά τα δύο χρόνια. Βεβαίως στη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα βιώσαμε καταστάσεις που δεν μας ήταν ευχάριστες, είχαμε απέναντί μας όλο το κομματικό και οικονομικό κατεστημένο.

Παρόλα αυτά θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους αγωνίστηκαν μαζί μου αυτά τα δύο χρόνια και ειδικά αυτές τις 30 ημέρες.

Θα είμαι παρών στα πολιτικά δρώμενα της Κέρκυρας και στην συνέχεια. Χάθηκε μια μάχη και όχι ο πόλεμος".


ΝΟΔΕ- Κώστας Σπίνουλας

"Είναι αυτονόητο ότι σεβόμαστε την άποψη του Ελληνικού λαού έστω και αν δεν ήταν η αναμενόμενη για εμάς. Ευχόμαστε ο Ελληνικός λαός να μην διαψευσθεί και να μην νιώσει ότι υπέκυψε στο συναίσθημα αφήνοντας στην άκρη τη λογική.

Προσδοκούμε οι επαγγελίες του ΠΑΣΟΚ να τηρηθούν και οι όποιες δεσμεύσεις να τηρηθούν. Θα είμαστε οι πρώτοι που θα επικροτήσουμε δημόσια όλα αυτά που το ΠΑΣΟΚ έχει υποσχεθεί για τις 100 πρώτες ημέρες.

Θα είμαστε δίπλα σε κάθε δημιουργική και ενωτική πρωτοβουλία της νέας Κυβέρνησης, σε κάθε ενέργεια που αγκαλιάζει και δεν διχάζει του Έλληνες.

Θα είμαστε όμως σθεναρά απέναντι σε κάθε ανεπιθύμητη συμπεριφορά, σε κάθε πράξη που μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω, σε εποχές που όλοι μας θέλουμε να ξεχάσουμε με πράσινους κόκκινους και γαλάζιους πολίτες.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία με σύνεση και λογική και πάνω απ’ όλα με ενότητα και όχι διχασμό της κοινωνίας. Θέλουμε την αξιοποίηση των καλλίτερων και όχι των ημετέρων. Θέλουμε αξιοκρατία και όχι αναξιοκρατία, σεβασμό όλων των πολιτών πέρα από θέσεις και αντιθέσεις, κόμματα και χρώματα.

Σε ότι με αφορά έχω ήσυχη την συνείδησή μου. Στο λίγο διάστημα που μου ανατέθηκε το καθήκον του προέδρου της ΝΟΔΕ, παρότι γνώριζα απόλυτα τη δύσκολη κατάσταση, ανέλαβα το καθήκον μου. Αγωνίστηκε με όλες μου τις δυνάμεις μαζί με τους συνεργάτες μου και γι’ αυτό τους ευχαριστώ όλους".


ΣΤΟ ΚΚΕ

Η ΝΟΜ. ΕΠΙΤΡΟΠΗ

"Οι εκλογές που έγιναν σε συνθήκες καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης δεν φέρνουν ριζικές αλλαγές προς όφελος των εργαζόμενων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν εκφράζει τις θετικές διεργασίες που έχουν γίνει στην λαϊκή συνείδηση με την αναμφισβήτητη συμβολή του ΚΚΕ. Η καταδίκη της ΝΔ είναι σωστή και εύλογη. H ψήφος στο ΠΑΣΟΚ δεν εκφράζει εμπιστοσύνη και πίστη στο πρόγραμμά του. Κυριάρχησε η λογική να φύγει η ΝΔ και να σχηματισθεί κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και όχι να αλλάξει η πολιτική. Εμείς επιμένουμε ότι έρχονται χειρότερα , η νέα κυβέρνηση θα ηγηθεί μιας τέτοιας πολιτικής , η ΝΔ θα ζητά πιο γρήγορα αντιλαϊκά μέτρα, ενώ οι άλλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης δεν έχουν πολιτική ριζικής εναντίωσης.

Στο χέρι του λαού είναι αυτό που δεν έκφρασε στη κάλπη να το εκφράσει με τον καλύτερο τρόπο στο μαζικό κίνημα με ένταση της ταξικής πάλης και με την ανάπτυξη αγώνων ενάντια στη θύελλα των νέων αντιλαϊκών επιλογών.

Ο δικομματισμός έχει τραυματιστεί αν και στην κάλπη δεν έχει φανεί. Χρειάζεται ΚΚΕ δυνατό, ισχυρό εργατικό λαϊκό κίνημα και να κατανοήσει ο λαός την δύναμή του.

Είναι σημαντικό το γεγονός ότι το ΚΚΕ άντεξε. Αυτό οφείλεται στην σωστή πολιτική γραμμή, στους αγώνες που αναπτύχθηκαν. Η αντοχή του ΚΚΕ περικλείει σημαντική δυναμική που θα φανεί ακόμα περισσότερο το επόμενο χρονικό διάστημα. Παραμένει το μόνο Κόμμα που μπορεί να αντιπαλέψει την κυρίαρχη στρατηγική που υλοποιείται και μέσω της εναλλαγής των δύο αστικών κομμάτων εξουσίας.

Το εκλογικό αποτέλεσμα στο Νομό της Κέρκυρας είναι θετικό και επανεκλέγεται κομμουνιστής βουλευτής. Αυτό οφείλεται στην ανάπτυξη των αγώνων σημαντικών τμημάτων της εργατικής τάξης (ξενοδοχοϋπάλληλοι, εμποροϋπάλληλοι, ναυτεργάτες κ.α) σε συνδυασμό με τη σημαντική δράση της κομματικής οργάνωσης Κέρκυρας του ΚΚΕ και του κομμουνιστή βουλευτή.

Θέλουμε να ευχαριστούμε θερμά τους φίλους, τους οπαδούς, εκείνους που μας εμπιστεύτηκαν για πρώτη φορά και έφτασαν μέχρι την κάλπη παρά τα εκβιαστικά διλήμματα. Ιδιαίτερα όλους εκείνους που συναντηθήκαμε στους κοινωνικούς αγώνες και παρά τις ενστάσεις, τις αντιρρήσεις και τις διαφωνίες τους συστρατεύθηκαν μαζί με τους κομμουνιστές και βοήθησαν για την επανεκλογή του κομμουνιστή βουλευτή.

Η εμπιστοσύνη στο ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ σημαίνει μεγαλύτερες ευθύνες γι΄ αυτό θάμαστε απ΄ αύριο στην πρώτη γραμμή της μάχης για συσπείρωση, ενότητα στην πάλη, για να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα την καπιταλιστική οικονομική κρίση, για την ματαίωση των χειρότερων που έρχονται, για διεκδίκηση όσο γίνεται κάποιων λύσεων που ανακουφίζουν το λαό. Για να ανοίξει ο δρόμος για τη μεγάλη ανατροπή, να πειστεί ο ίδιος ο λαός, το κίνημα για τη δύναμη που διαθέτει.


Ο ΜΠ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ


Από την πλευρά του ΚΚΕ ο βουλευτής Μπάμπης Χαραλάμπους δήλωσε πως ο Κερκυραϊκός λαός άντεξε παρά τις πιέσεις, τις υποσχέσεις και τους εκβιασμούς που δέχτηκε κατά την διάρκεια του προεκλογικού αγώνα και εξέλεξε και πάλι βουλευτή του ΚΚΕ.

Ο κ. Χαραλάμπους ευχαρίστησε όλους στάθηκαν δίπλα στο κόμμα του τονίζοντας με έμφαση ότι το ΚΚΕ θα βρίσκεται συνέχεια και καθημερινά στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την προάσπιση των συμφερόντων των Κερκυραίων εργαζομένων και της Κέρκυρας".


Ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Τάσος Τόμπρος, Γραμματέας της Ν.Ε. Κέρκυρας του ΣΥΝ και μέλος της Γραμματείας της Πολιτικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας, σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα δήλωσε:

"Η Νέα Δημοκρατία υπέστη συντριπτική ήττα. Η πολιτική της ηττήθηκε κατά κράτος.

Το ΠΑΣΟΚ αποκτά αυτοδυναμία, στηριζόμενο στην ελπίδα της κοινωνίας για κάτι καλύτερο.

Η εκτίμησή μας είναι ότι έχουμε μεν κυβερνητική αλλαγή, αλλά δεν θα έχουμε αλλαγή πολιτικής.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τη θετική έκπληξη στις σημερινές εκλογές, συγκεντρώνοντας ένα ποσοστό που είναι πάνω από τον εκλογικό μας στόχο αλλά πολύ πίσω από τις πραγματικές μας δυνατότητες.

Στις συνθήκες που διαμορφώνονται, είναι αναγκαία μια ισχυρή αριστερή αντιπολίτευση που θα προβάλει αντιστάσεις και θα πιέζει για στροφή της πολιτικής ατζέντας προς τα αριστερά.

Τα προβλήματα παραμένουν.

Εμείς, τιμώντας την ψήφο των ανθρώπων που μας εμπιστεύθηκαν, δηλώνουμε ότι θα είμαστε παρόντες στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες, υπερασπιζόμενοι τον κόσμο της εργασίας, τους άνεργους και τη νεολαία, που υφίστανται τις συνέπειες της κρίσης".




ΛΑΟΣ- ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΨ. ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν. ΒΟΥΤΗΡΑ


"Κάναμε έναν αγώνα υπό αντίξοες συνθήκες χωρίς ιδιαίτερη στήριξη από τα κεντρικά του κόμματος και παρόλα αυτά πετύχαμε ένα αξιοσημείωτο αποτέλεσμα.

Στους αντίπαλούς μας προστέθηκε και ιδιαίτερα κατά την τελευταία περίοδο και ο κ. Καραμανλής.

Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί και στο επόμενο διάστημα γιατί είμαστε μια σταθερή δύναμη και τόσο εγώ όσο και οι υπόλοιποι υποψήφιοι του Νομού, θα είμαστε μια δύναμη για το καλό του τόπου μας".



Οικολόγοι Πράσινοι

Βέρα Κορωνάκη-υποψ. βουλευτής


«Είμαστε ικανοποιημένοι με το εκλογικό αποτέλεσμα το οποίο μέσα σε δύο χρόνια το υπερδιπλασιάσαμε. Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί όσοι μας ψήφισαν είναι συνειδητοποιημένοι πολίτες και δεν είναι απλοί οπαδοί. Σταθερά θα αυξήσουμε τη δύναμή μας καθώς, αν και δεν έχουμε ακόμα μπει στη Βουλή, έχουμε επηρεάσει όμως πολύ κόσμο.

Αυτή η αλλαγή που έχει γίνει τους τελευταίους μήνες στα πολιτικά πράγματα είναι πρωτόγνωρη. Υπάρχει αλλαγή προτεραιοτήτων.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι μοιράστηκαν τις ιδέες τους με τον υπόλοιπο κόσμο και είδαμε πολλές από αυτές να υιοθετούνται από πολλούς. Αυτό ίσως είναι και το πιο σημαντικό και πιστεύουμε ότι το ίδιο θα συνεχιστεί και τα υπόλοιπα χρόνια.

Εμείς θα είμαστε εδώ και στην συνέχεια και θα συνεχίσουμε να δίνουμε μάχη για ένα καλύτερο αύριο για τις ζωές όλων μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: