Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Οικολόγοι-Πράσινοι:"Αξίζει η ψήφος συνείδησης"

Την αξία ψήφου συνείδησης που ζήτησαν οι Οικολόγοι- Πράσινοι από την κερκυραϊκή κοινωνία επισημαίνουν με ανακοίνωσή τους τα μέλη της τοπικής συντονιστικής επιτροπής.
Ειδικότερα, αναφέρουν τα εξής:
«Η τοπική κίνηση Οικολόγων Πράσινων Κέρκυρας ευχαριστεί τους 1600 ψηφοφόρους που στήριξαν το ψηφοδέλτιό μας στον Νομό της Κέρκυρας. Ο υπερδιπλασιασμός των Οικολογικών Πράσινων ψήφων της Κέρκυρας, από 1,06% σε 2,2%, αποτελεί για μας εντολή για περισσότερες και ουσιαστικότερες παρεμβάσεις τόσο σε πανελλαδικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο.
Η πολιτική φιλοσοφία των Οικολόγων Πρασίνων βασίζεται στην συλλογική εργασία και στόχος μας είναι η στήριξη των πράσινων ιδεών πέρα από κάθε προσωπική προβολή και φιλοδοξία. Για αυτό τον λόγο, πάνω από το 55% των ψηφοφόρων μας (πάνω από 900), έριξαν στην κάλπη το ψηφοδέλτιό μας χωρίς σταυρό προτίμησης, ανταποκρινόμενοι στο προεκλογικό κάλεσμα των υποψηφίων μας για στήριξη του πράσινου ψηφοδελτίου χωρίς σταυρό προτίμησης.
Η συμμετοχή των Κερκυραίων πολιτών σε ιδέες και σε προτάσεις για μια καλύτερη Κέρκυρα είναι το ζητούμενο για όλους μας. Θέλουμε και προσπαθούμε να φέρουμε στην τοπική πολιτική νέα δεδομένα για ένα νέο πολιτικό ήθος. Οι πολίτες που τίμησαν με την ψήφο τους τις ιδέες μας, είναι η ισχυρή παρακαταθήκη για αλλαγή των πολιτικών δεδομένων στην χώρα μας.
Διεκδικούμε νέες πολιτικές πράγμα το οποίο σημαίνει νέα πολιτική συμπεριφορά. Οι Οικολόγοι Πράσινοι διεκδικούν ριζικές αλλαγές στην νοοτροπία κατεστημένων και στην παθογένεια του πολιτικού συστήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: