Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Σπ. Γαλιατσάτος: Αναγκαία η στροφή στον ποιοτικό τουρισμό


Η εμμονή των tour-operators για μείωση των τιμών, ενδεχομένως να αποτελέσει “ταφόπλακα” για τον ελληνικό τουρισμό. Αυτή είναι η εκτίμηση του αντιπροέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Σπ. Γαλιατσάτου, σε δηλώσεις του στην “Κ.Σ.” .
Από την άλλη, χαρακτήρισε επιτακτική την στροφή στον ποιοτικό τουρισμό, ενώ επεσήμανε ως ιδιαίτερα θετικό γεγονός, την υπουργοποίηση της Αντζελας Γκερέκου στη νευραλγική θέση της υφυπ. Τουρισμού
.
“Οι tour-operators κάνουν τη δουλειά τους, θέλουν να γεμίζουν τα αεροπλάνα. Αυτό, είναι ότι πιο καταστροφικό. Οποιος κατεβάζει τις τιμές, επισπεύδει το θάνατό του. Η μόνη απάντηση είναι στροφή στην ποιότητα. Η φετινή σεζόν, απέδειξε ότι όποιος πραγματικά έχει προιόν, πούλησε, πχ. στη ,Μαγνησία σε δείγμα 81 ξενοδοχείων που αναβάθμισαν τις υπηρεσίες τους, υπήρξε αύξηση της κίνησης από 3-15% σε αποδοτικότητα. Ας βάλουμε επιτέλους τον εαυτό μας στη θέση του επισκέπτη”, τόνισε χαρακτηριστικά.
Για το 2010
Μετά απο σχετικά ερώτημα ο κ. Γαλιτσιάτος εκτίμησε ότι τη φετινή σεζόν “ο τουρισμός έπιασε πάτο”, ενώ για του χρόνου τόνισε ότι θα υπάρξει ίσως ελαφρά άνοδος, υπό την προυπόθεση της βελτίωσης του παρεχόμενου τουριστικού προιόντος.
Η παρουσία τόσο του κ. Γερουλάνου (κατάγεται από Κεφαλονιά), όσο και της κ. Γκερέκου) στο υπ. Τουρισμού, αποτελεί θετική εξέλιξη, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του ΞΕΕ.
Ειδικότερα για την κερκυραία υφυπουργό, σημείωσε ότι με την παρουσία της τα τελευταία χρόνια στο χώρο του τουρισμού και τη συνεργασία της σε επίπεδο ΣΕΤΕ, Παν. Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, απέδειξε ότι είναι γνώστης του χώρου και προκαλεί αισιοδοξία για καλύτερες μέρες στον τουρισμό.
Αυτό σε ότι αφορά την έγκαιρη τουριστική προβολή και την επαναφορά-σύμφωνα μ ε τις δεσμεύσεις του Γ. Παπανδρέου- ότι θα επαναφέρει στον αναπτυξιακό νόμο την δυνατότητα εκσυγχρονισμού και για τα μικρά ξενοδοχεία (2-3 αστεριών).

Δεν υπάρχουν σχόλια: