Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Ηλιακούς θερμοσίφωνες στα σχολεία προτείνουν οι Οικολόγοι-Πράσινοι Κέρκυρας


Πρόταση να τοποθετηθεί σε κάθε σχολείο της χώρας ηλιακός θερμοσίφωνας θα καταθέσουν στη κυβέρνηση οι Οικολόγοι- Πράσινοι Κέρκυρας, σύμφωνα με τον Αναπληρωτή Συντονιστή του κόμματος Ανδρέα Γεωργιάδη.
“Κάθε σχολείο θα πρέπει να αποκτήσει έναν ηλιακό θερμοσίφωνα για πολλούς λόγους.
Τα παιδιά είναι υποχρεωμένα να πλένονται με κρύο νερό ενώ μέσα από αυτήν την κίνηση, θα μάθουν παράλληλα για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Μπορεί να φαίνεται πολύ μικρή κίνηση, όμως στην ουσία είναι πολύ μεγάλη” .
Από την άλλη, τόνισε ότι το συγκεκριμένο κόστος της εγκατάστασης είναι πάρα πολύ μικρό. Χαρακτηριστικά, για έναν ηλιακό θερμοσίφωνα 160 λίτρων, κοστίζει 600 ευρώ.
“Αυτό σε ένα σχολείο όπως για παράδειγμα το 1ο και το 5ο Γυμνάσιο Κέρκυρας, αντιστοιχεί σε 1 ευρώ για κάθε μαθητή, όσο δηλαδή κοστίζει ένα στυλό”.
Άρα, σε περίπτωση που η Κυβέρνηση δεν μπορέσει να χρηματοδοτήσει την συγκεκριμένη ενέργεια, τα ίδια τα σχολεία μπορούν να κάνουν τις εγκαταστάσεις με πολύ μικρό κόστος, στο οποίο μπορούν να συμβάλουν και οι ίδιοι οι γονείς” κατέληξε το στέλεχος των Οικολόγων-Πράσινων με την επισήμανση ότι η συγκεκριμένη πρόταση θα αποσταλεί στο Υπ. Παιδείας και στην ΤΕΔΚ.

1 σχόλιο:

alkisti είπε...

Ηλεκτρικοί και ηλιακοί θερμοσίφωνες. Έξυπνες και οικονομικές προτάσεις.