Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Αιχμές Χ.Μάστορα κατά Δήμου Κερκυραίων για τα ερασιτεχνικά σωματεία

“Να μην επιβληθούν από το Δήμο Κερκυραίων, νέα χαράτσια” στα ερασιτεχνικά σωματεία, αντίθετα να υπάρχει στήριξη, ζητά ο επικεφαλής της ΑΔΗΚ Χ. Μάστορας με σχετική του ανακοίνωση.
Στη σχετική ανακοίνωση τονίζονται και τα εξής: “Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο Δήμος Κερκυραίων κατευθύνεται στο να ζητήσει από τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία της πόλης μας να καταβάλουν εφάπαξ εισφορά (1000 ευρώ/ ανά σωματείο) προκειμένου να τους επιτραπεί η χρήση του Γυμναστηρίου των Λυκείων.
Η παράταξη μας δηλώνει ανήσυχη στην καλλιέργεια τέτοιων σκέψεων, θα αναζητήσει σύντομα απάντηση από υπεύθυνα «χείλη» και δηλώνει κατηγορηματικά ότι όσο περνά από το χέρι της δεν θα επιτρέψει τέτοια συμπεριφορά του Δήμου προς τα σωματεία (θέτοντας το θέμα στο δημ. συμβούλιο).
Του Δήμου Κερκυραίων που:
•Στερείται επαρκών και σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων για τον ερασιτεχνικό και μαζικό αθλητισμό (το Κοντόκαλι και το νέο ανοιχτό γήπεδο στις Κουλίνες είναι ανεπαρκέστατα, σε μια πόλη των 50.000 κατοίκων- Το ΕΑΚ Κέρκυρας ανήκει στην ΓΓΑ και είναι κορεσμένο από την ζήτηση για άθληση)
•Στερείται πολιτικής προοπτικής για δημιουργία αθλητικών υποδομών- από το πρόγραμμα «Ελλάδα 2004» δυστυχώς δεν πήρε τίποτε (να θυμηθούμε το κολυμβητήριο- το κλειστό γήπεδο στον Πλάνταφρο κλπ)
•Δεν επιχορηγεί οικονομικά τα ερασιτεχνικά σωματεία σε ετήσια βάση όπως είναι υποχρεωμένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: