Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Ανακοινώσεις και αντιδράσεις για το έργο των φραγμάτων

Αντιδράσεις από πλευράς Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου του Συνδέσμου Υδάτινων Πόρων, προκάλεσε η πρόσφατη εκδήλωση του ΥΠΕΧΩΔΕ στα Γιάννενα, όπου μεταξύ άλλων, ανακοινώθηκε από τον υφυπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Σταύρο Καλογιάννη, ότι σε ένα μήνα θα γίνει η δημοπράτηση του έργου κατασκευής των φραγμάτων του νομού.
Για «κομματική φιέστα» έκανε λόγο, με ανακοίνωσή που έδωσε στη δημοσιότητα ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Μ. Μπούκας που υποστηρίξε ότι “το τεράστιας σημασίας αυτό έργο για το Νομό σχεδιάστηκε, προγραμματίστηκε, χωροθετήθηκε, έγιναν οι αναγκαίες απαλλοτριώσεις, εκπονήθηκαν περιβαλλοντικές και τεχνικές μελέτες από πάρα πολλούς ανθρώπους στο παρελθόν τόσο πολιτικούς όσο και αυτοδιοικητικούς, κοινωνικούς, επιστημονικούς, επαγγελματικούς και κομματικούς φορείς”.
Στην ανακοίνωση της Ν.Ε. γίνεται, επίσης, λόγος, για την υδροδότηση από την περιοχή Γαλάζιο Μάτι, που υπεδείκνυε ως λύση ο τότε βουλευτής της Ν.Δ. Νίκος Γεωργιάδης, ενώ τονίζονται και τα εξής: “Αν το κόμμα της Ν.Δ. μας προσκαλεί να συναινέσουμε στα μεγάλα αναπτυξιακά έργα του τόπου μας και εννοεί να μετέχουμε στο κομματικό πανηγυράκι τους, εμείς μένουμε αταλάντευτα στην τροχιά του σχεδιασμού και αγωνιζόμαστε ειλικρινά για την ευημερία με θετική πρόταση”.
Ο Αλ. Αυλωνίτης
Περί κομματικής εκμετάλλευσης του έργου των φραγμάτων” μίλησε στα ΜΜΕ,ο πρόεδρος του Συνδέσμου Υδάτινων Πόρων Αλ. Αυλωνίτης, ενώ σήμερα επανήλθε με δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο, τονίζοντας ότι “δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση από το ΥΠΕΧΩΔΕ σχετικά με την κάλυψη του έργου των φραγμάτων με αδρανή υλικά”. Προσέθεσε ακόμη ότι “το Υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο μεταφοράς αδρανών υλικών από τις απέναντι ηπειρωτικές ακτές καθώς και τη λειτουργία λατομείου που θα εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τις ανάγκες του έργου”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: