Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Σημαντικές προσωπικότητες στο 1ο ΕλληνοΓαλλικό Συνέδριο ΩΡΛ

Στο ξενοδοχείο Corfu Holiday Palace αρχίζουν αύριο οι εργασίες του 1ου Γαλλο - Ελληνικού Διεθνούς Συνεδρίου Ωτορινολαρυγγολογίας, Χειρουγρικής Κεφαλής και Τραχήλου με θέμα “Πρόοδοι στην Ωτορινολαρυγγολογία”, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.
Το συνέδριο είναι “επιστημονικός καρπός” της Γαλλο - Ελληνικής Ωτορινολαρυγγολογικής Ενωσης, της οποίας πρόεδροι είναι ο Καθηγητής Jean - Pierre Bebear και ο Καθηγητής Δημήτρης Ασημακόπουλος.
Μεταξύ άλλων προσωπικοτήτων στις εργασίες του Συνεδρίου θα συμμετάσχει η Πρύτανης Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, ενώ, προεδρεύουν ο τ. Ευρωβουλευτής της Γαλλίας και διακεκριμένος Καθηγητής Jean - Pierre Bebear, και ο γνωστός Καθηγητής Ωτορινολαρυγγολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και καθηγητής του Γαλλικού Ωτορινολαρυγγολογικού Κολεγίου, Δημήτρης Ασημακόπουλος.
Συμμετέχουν διακεκριμένες επιστημονικές προσωπικότητες από την Ευρώπη, την Ελλάδα και τις ΗΠΑ.
Θα συζητηθούν σύγχρονα θέματα σε όλη τη σφαίρα της Ωτορινολαρυγγολογίας, όπως οι πρόσφατοι πρόοδοι της κοχλιακής εμφύτευσης στους ενήλικες και στα βαρήκοα παιδιά, πρόοδοι στον καρκίνο, η μάστιγα του 21ου αιώνα η λαρυγγοφαρυγγική παλινδρόμηση, επίκαιρα ΩΡΛ θέματα αεροπορικής ιατρικης και ασφάλειας πτήσεων, επικαιρότητες στην λαρυγγολογία της παιδιατρικής, το “καυτό πρόβλημα” των λοιμώξεων στην Ωτορινολαρυγγολογία και η αντιμετώπιση του “δισεπίλυτου” προβλήματος της βραδυγλωσσίας.
Το πλούσιο επιστημονικό πρόγραμμα θα παρακολουθήσουν πάνω από 400 σύνεδροι από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: