Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

"Τα ΜΑΤ θα φύγουν από τη Λευκίμμη όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν"

Στο προσκήνιο, βρέθηκε και πάλι το θέμα της αποχώρησης των ΜΑΤ από τη Λευκίμμη, μετά το σχετικό σχόλιο του Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος της ΕΛΑΣ αντιστράτηγου Οικονόμου. Αν και δεν διέψευσε την σχετική φημολογία για αποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων από το ΧΥΤΑ Νότου, σημείωσε ότι “αυτό θα γίνει όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν”.

"Δεν ενδείκνυται επιχειρησιακά να ανακοινώσουμε πότε θα αποχωρήσουν οι δυνάμεις των ΜΑΤ από την Λευκίμμη. Το θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων είναι σημαντικό, απασχολεί γενικότερα την κοινωνία και δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζεται με αστυνομικά μέτρα ,” τόνισε χαρακτηριστικά ο αντιστράτηγος της ΕΛΑΣ.

Σημείωσε ακόμη ότι, οι δυνάμεις στον συγκεκριμένο χώρο, κοστίζουν αρκετά στο κράτος και σκοπός της ΕΛΑΣ είναι όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν να αποσυρθούν οι δυνάμεις από τον ΧΥΤΑ. Προς αυτήν την κατεύθυνση οι δυνάμεις σταδιακά μειώνονται.

"Το θέμα αυτό αφορά πρωτίστως την τοπική κοινωνία η οποία θα έχει και την ευκαιρία να δώσει ένα πανελλαδικό μήνυμα ότι μπορεί, ξέρει και θέλει να επιλύσει αυτό το σημαντικό πρόβλημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: