Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Ολα έτοιμα για το 1ο Φεστιβάλ Κερκυραικών Προιόντων



Την τελευταία συνάντηση με τους παραγωγούς που θα εκθέσουν τα προϊόντα τους στο 1ο Φεστιβάλ Κερκυραϊκών Προϊόντων που θα πραγματοποιηθεί στις 20 και 21 Μαΐου στην πάνω Πλατεία είχε σήμερα ο Νομάρχης Κέρκυρας Στέφανος Πουλημένος.

Το Φεστιβάλ οργανώνεται από τη Νομαρχία με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Κέρκυρας, στην πάνω πλατεία το διήμερο 20 και 21 Μαΐου με ευθύνη της αντινομαρχίας Ανάπτυξης και του αντινομάρχη Μάκη Σκορδίλη.

Στο Φεστιβάλ, συμμετέχουν ντόπιοι παραγωγοί λαδιού, κρασιού, μελιού, σαπουνιού και καλλυντικών με βάση το λάδι, κουμ-κουάτ, συκομαΐδας, διακοσμητικών και χρηστικών σκευών κεραμικής, τυριού φέτας, ξυλόγλυπτων, κερκυραϊκής μπύρας και τσιτσιμπύρας κ.α.

Ο Νομάρχης σε δήλωσή του ευχαρίστησε την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, το Επιμελητήριο και την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών για την σημαντική συμβολή τους για την πραγματοποίηση της διοργάνωσης. Επιπρόσθετα, μιλώντας στους παραγωγούς – εκθέτες, τους ευχαρίστησε θερμά για την μεγάλη προθυμία τους να συμμετάσχουν στο πρώτο αυτό Φεστιβάλ στηρίζοντας την πρωτοβουλία που έλαβε η Νομαρχία και τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η πρώτη του είδους αυτή διοργάνωση είναι μια από τις ευτυχέστερες στιγμές της θητείας μας στη Νομαρχία αλλά και από τις προ ευτυχείς στιγμές στη ζωή του τόπου. Και αυτό, διότι δίνει την ευκαιρία στους ντόπιους παραγωγούς να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στο ευρύ κερκυραϊκό κοινό. Η πρωτοβουλία αυτή είναι το πρώτο βήμα για μια εξωστρεφή προσπάθεια η οποία θα έχει οπωσδήποτε συνέχεια. Το 1ο Φεστιβάλ Κερκυραϊκών Προϊόντων έρχεται να αναγνωρίσει, να προβάλλει και να αναδείξει τα τοπικά προϊόντα του μόχθου και του ιδρώτα, αλλά και των φιλόδοξων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών που αναπτύσσονται στον τόπο μας. Έρχεται να ενθαρρύνει και να στηρίξει τους πρωταγωνιστές μιας νέας προσπάθειας η οποία φέρνει στο προσκήνιο την Κέρκυρα που παράγει και δημιουργεί.

Στόχος μας είναι να συνδέσουμε τα τοπικά προϊόντα με τον τουρισμό, να τα αναδείξουμε ως στοιχείο της παραγωγικής και πολιτιστικής ταυτότητας του τόπου και να δούμε αυτά τα προϊόντα να διατίθενται σε όλες τις μονάδες που παρέχουν υπηρεσίες στους τουρίστες, στα ξενοδοχεία, στα τουριστικά καταλύματα, στα εστιατόρια, στα διάφορα καταστήματα. Να έχουν δηλαδή αυτά τα προϊόντα τη θέση που τους αξίζει στην τοπική ζωή και οικονομία. Είναι ένας κλάδος ο οποίος ξεκινάει με δυναμισμό, ο οποίος είμαι βέβαιος ότι θα αναπτυχθεί στα επόμενα χρόνια. Πιστεύω ότι ο στόχος τον οποίο έχουμε θέσει, να αλλάξουμε τα δεδομένα στη δομή και τη λειτουργία της τοπικής οικονομίας θα πάρει σάρκα και οστά.»

Τέλος, ο Νομάρχης κάλεσε τόσο το κερκυραϊκό κοινό όσο και τους επισκέπτες να επισκεφθούν μαζικά την έκθεση, να γευθούν τις κερκυραϊκές γεύσεις και να δουν από κοντά την πρωτοτυπία και τη δημιουργικότητα των κερκυραίων παραγωγών μας.

Σημειώνεται ότι η έκθεση ξεκινά την Τετάρτη 20 Μαΐου στις 7 το απόγευμα, τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 8 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ενώ την επομένη, Πέμπτη 21 Μαΐου η έκθεση θα είναι ανοιχτή από τις 10 το πρωί ως τη 1 το μεσημέρι και από τις 7 το απόγευμα ως τις 10 το βράδυ.

Οι παραγωγοί που θα εκθέσουν τα προϊόντα τους στο 1ο Φεστιβάλ Κερκυραϊκών Προϊόντων είναι:

* Κορακιανίτη – Μουζακίτη Ελένη - «ΛΙΑΣΤΡΟ»: Παραγωγή και τυποποίηση ελαιολάδου ολοκληρωμένης διαχείρισης
* Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Κέρκυρας: μελισσοκομικά εφόδια, μέλι και προϊόντα κυψέλης.
* Μελισσοκομική Κέρκυρας Βασιλάκης: μέλι και προϊόντα κυψέλης.
* Καλογερέση Λυγερή – “The Land of Corfu - «Γαία» Κερκυραϊκή: natural products and cosmetics – φυτικά προϊόντα και καλλυντικά από άρωμα κουμ – κουάτ και βιολογικό ελαιόλαδο.
* Λάζαρης Κώστας – Παραγωγή Κουμ-κουάτ, ούζου & Lemoncelo.
* Σαπωνοποιία ΠΑΤΟΥΝΗ: Παραδοσιακή σαπωνοποιία.
* Βασιλική Καρούνου - «Acordo»: Corfu Speciality Foods – κερκυραϊκά ειδικά προϊόντα από τοπικές ποικιλίες με παραδοσιακές συνταγές.
* «Αμπελώνας» Τρίκλινο - οινοποιία
* SPEAR Ε.Π.Ε.- Kumquats house «Dennis and Corfiot»: Παραδοσιακά Κερκυραϊκά Προϊόντα.
* Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας – τοπικές παραδοσιακές νοστιμιές.
* Λειβαδιώτης Σωτήρης – Οινοποιία.
* Γουλής Θόδωρος – Οινοποιία.
* Κτήμα Θεοτόκη –Οινοποιία.
* Οικογένεια Γραμμένου – Οινοποιία.
* Τσιτσιμπύρα Χειμαριός.
* Κώστας Καλούδης: Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιία (μπύρα).
* Χονδρογιάννης Σωτήριος και Υιοί: Επεξεργασία χοιρινού κρέατος, αλλαντοποιία.
* Δενέκου Άννα – Φέτα «Δενέκου» - Τυροκομείο.
* Αγροτική Αναπτυξιακή Νυμφών Θιναλίων Α.Ε. (ΑΓΡ.Α.Ν.ΘΙ) «Corfu Delicius»: Παραγωγή λικέρ, σιροπιών και μαρμελάδας από κουμ κουάτ. Διαλογή και συσκευασία νωπών κουμ κουάτ.
* A.και Γ. Μαυρομάτης Ο.Ε.- ΠΟΤΟΠΟΙΙΑ: Παραδοσιακά κερκυραϊκά προϊόντα.
* Γιώργος Σιμάτης – Κεραμικά.
* Βασίλειος Τσάμης - Κεραμικά.
* Σαββανής Γρηγόριος: Βιοτεχνία κατασκευής ξυλόγλυπτων (από ξύλο ελιάς).
* Κώστας Βλάσσης - «Βιόπορος»-επισκέψιμο οικολογικό αγρόκτημα.
* Σωματείο Επαγγελματιών Βιοκαλλιεργητών Κέρκυρας – ελαιοπαραγωγή.
* Σταματέλος Σπυρίδων «ΝΗΣΣΟΣ»: Παραγωγή και τυποποίηση ελαιολάδου ολοκληρωμένης διαχείρισης.
* Δούκας Δημήτριος «Martinego» - Παραγωγή βιολογικού ελαιολάδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: