Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Θ.Γουλής: "Το ΠΑΣΟΚ πρώτο το 2003 είχε επιβάλει το χαράτσι στους αγρότες"


"Το ΠΑΣΟΚ πρώτο το 2003 είχε επιβάλει το χαράτσι στους αγρότες, όπως προκύπτει από την ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Σπύρου Στριφτάρη και την απάντηση του Υφυπουργού Β. Αργύρη το 2003". Αυτό υπογράμμισε,στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε σήμερα το μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ Θόδωρος Γουλής.
Το στέλεχος του ΚΚΕ σημείωσε ακόμη και τα εξής:"Από χθες 18/5/09 οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες δεν πληρώνουν όταν καταθέτουν τις αιτήσεις για την λεγόμενη ενεργοποίηση των δικαιωμάτων τους. Επί 10 μέρες όμως έπαιρναν και από αυτούς το χαράτσι. Οι πρόεδροι της ΠΑΣΕΓΕΣ και της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Κέρκυρας εκβίαζαν και συνεχίζουν να εκβιάζουν απροκάλυπτα τους αγρότες, ότι πρέπει να πληρώσουν όλοι τα αυξημένα χαράτσια αλλιώς θα χάσουν την επιδότηση.
Κάτω από τη γενικευμένη κατακραυγή των μικρομεσαίων αγροτών και την αποκάλυψη τους από το ΚΚΕ τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αναγκάστηκαν να κάνουν γαργάρα αυτά που έλεγαν πριν μία εβδομάδα. Αυτό είναι μία μερική επιτυχία. Όμως δεν αρκεί!
* Κανένας δικαιούχος επιδότησης δεν πρέπει να πληρώσει τίποτα. Πολύ περισσότερο που η μεγάλη πλειοψηφία εκείνων που δεν είναι χαρακτηρισμένοι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, είναι εργατο-αγρότες ή μικροεπαγγεγματίες και αγρότες που έχουν διπλή απασχόληση γιατί αλλιώς δεν μπορούν να ζήσουν.
* Να επιστραφούν σε όλους τα χρήματα που άδικα και καταχρηστικά πήραν από τους αγρότες τα τρία προηγούμενα χρόνια.
Είναι φανερό ότι υπήρξε συμπαιγνία ανάμεσα στην Κυβέρνηση και την ΠΑΣΕΓΕΣ και τις πλειοψηφίες των ενώσεων γεωργικών συνεταιρισμών (που είναι στελέχη του ΠΑΣΟΚ), για να αρπάξουν ένα σοβαρό μέρος από τις επιδοτήσεις που ήδη έχουν μειωθεί 40% σε σχέση με το 2002.
Με την ΚΑΠ που ψήφισαν και στήριξαν ΝΔ & ΠΑΣΟΚ έχουν οδηγήσει τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα σε εξευτελιστικές τιμές. (βλέπε λάδι 1,35 ευρώ το κιλό).
Το ένα κόμμα συμπληρώνει το άλλο στην αντιαγροτική πολιτική.
Είναι απαραίτητο οι μικρομεσαίοι αγρότες :
o Να βγάλουν τα αναγκαία πολιτικά συμπεράσματα.
o Να φύγουν από ΝΔ & ΠΑΣΟΚ
o Να ενισχύσουν το ΚΚΕ έστω και εάν δεν συμφωνούν σε όλα μαζί του. Είναι μία ψήφος προοπτικής, είναι ψήφος στήριξης και των μικρομεσαίων αγροτών.
o Να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο της Τετάρτης 20-5-09 που διοργανώνει η ΠΑΣΥ στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Σαρόκο.
o Να συνεχίσουν τον μαζικό αγώνα τους μέσα από τις γραμμές των Αγροτικών Συλλόγων και της ΠΑΣΥ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: