Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Λίγοι στο αγροτικό συλλαλητήριο της ΠΑΣΥ


Λίγοι ήταν αυτοί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΠΑΣΥ στο σημερινό αγροτικό συλλαλητήριο στο Σαρόκο με αίτημα κανένας δικαιούχος επιδότησης να μην πληρώσει το αυξημένο σε σχέση με πέρσι-κόστος της ενεργοποίησης των ατομικών δικαιωμάτων(κατάθεση δικαιολογητικών για τις επιδοτήσεις).
Σε δηλώσεις του το στέλεχος της ΠΑΣΥ Μ. Γισδάκης υπογράμμισε σε γενικές γραμμές ότι η κατάσταση με το λάδι στην Κέρκυρα είναι απαράδεκτη, καθώς έχει πέσει κάτω από το 1,30 ευρώ το κιλό.
“Η Ελαιοκαλλιέργεια στην Κέρκυρα έχει πεθάνει...Μαζικά εγκαταλείπονται τα κτήματα των αγροτών.
Υπεύθυνες γι αυτό, είναι οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που οδήγησαν τους αγρότες σε αυτή την κατάσταση. Τα τελευταία τρία χρόνια, εκατοντάδες ή και χιλιάδες αγρότες είτε δε πήραν καθόλου επιδότηση, είτε πήραν μειωμένη. Καλούνται όμως σήμερα, να ξαναπληρώσουν για να ενεργοποιήσουν τα δικαιώματα τους καταβάλλοντας πολύ μεγαλύτερο ποσό από πέρυσι.
Αυτό είναι παράνομο και άδικο για τους κερκυραίους αγρότες. Πρέπει να τους επιστραφούν τα χρήματα”.
Στο ίδιο πνεύμα και το μέλος της Ν.Ε. του ΚΚΕ Γ. Κουλούρης που τόνισε ότι η κινητοποίηση της ΠΑΣΥ “ήταν η ελάχιστη πράξη αντίστασης σε αυτούς που θέλουν να εξαφανίσουν τον αγροτικό κόσμο”.
Οι αγρότες δε πρέπει να πληρώσουν δεκάρα για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων. θα πρέπει το κράτος να τα καλύπτει.
Οι αγρότες θα πρέπει να ξεσηκωθούν και να διεκδικήσουν μέτρα προστασίας στην τιμή λαδιού. Επίσης μέτρα για φθηνά λιπάσματα και όχι το αίσχος της αύξησης των τιμών κατά 60% κάθε χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: