Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Στο Δήμο Φαιάκων ο Σωτ. Βόσδου

Επίσκεψη στο Δήμο Φαιάκων πραγματοποίησε την Παρασκευή 22 Μαΐου 2009 ο Γενικός Γραμματέας της ΠΙΝ κ. Σωτήρης Βόσδου, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο κ. Μιχάλη Κάρρα και από αιρετά στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Δήμου, προκειμένου να διαπιστώσει την πορεία των έργων που υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται στο Δήμο Φαιάκων με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ και το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ άλλα και για να ενημερωθεί για τα θέματα της επικαιρότητας που απασχολούν την περιοχή.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης με το Δήμαρχο αναφορά έγινε στις εντάξεις στο 3ο ΠΕΠ, οι οποίες τα τελευταία 5 χρόνια στον Δήμο Φαιάκων ξεπέρασαν τα 5.550.000 € ενώ συνολικά στον Δήμο έχουν ενταχθεί έργα προϋπολογισμού 8.900.000 €. Δηλαδή μετά το 2004 εντάχθηκε το 62% των έργων που χρηματοδοτήθηκαν από το ΠΕΠ στο Δήμο Φαιάκων. Όσον αφορά το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ , ο Δήμος Φαιάκων χρηματοδοτείται με 2.970.000 € ενώ από το ΕΠΤΑ η επιχορήγηση δεν ξεπέρασε τα 1.190.000 €. Δηλαδή το ποσό το οποίο αντιστοιχεί στο ΘΗΣΕΑΣ είναι κατά 1.780.000 € περισσότερο από το αντίστοιχο του ΕΠΤΑ.

Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ιόνιων Νησιών κ. Σωτήριος Βόσδου επισκέφθηκε την Δασιά όπου μέσω του ΠΕΠ και του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ έχουν κατασκευαστεί πεζοδρόμια στο μεγαλύτερο τμήμα του οικισμού. Ο Γενικός Γραμματέας, μετέβη ακολούθως στον Ύψο όπου έχουν ολοκληρωθεί τα πεζοδρόμια σε όλο το μήκος της οδού επίσης με τη χρηματοδοτική συμβολή του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ. Επισκέφθηκε ακόμη το αντλιοστάσιο του αποχετευτικού δικτύου του Ύψου, το οποίο μετά την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετώπισε βρίσκεται στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του, ώστε να δοθεί η δυνατότητα στην παραλία του Ύψου να συνδεθεί με το δίκτυο αποχέτευσης. Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη σε έργα ο Γενικός Γραμματέας μετέβη στον Σπαρτύλα όπου υλοποιήθηκε, μέσω του ολοκληρωμένου προγράμματος για τον Παντοκράτορα, η διαπλάτυνση της επαρχιακής οδού.

Τέλος ο Γενικός Γραμματέας επισκέφθηκε το σχολικό κέντρο Φαιάκων το οποίο υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης αναφορά έγινε και στον σχεδιασμό της Τέταρτης Προγραμματικής περίοδο (2007-2013) όπου για τον Δήμο Φαιάκων σχεδιάζονται σημαντικά έργα όπως η Παράκαμψη του ΄Υψου η αποχέτευσης και ο ΒΙΟΚΑ της Δασιάς.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε για το έργο της παράκαμψης του Σκριπερού, προϋπολογισμού 6,5 εκ.€, που ήδη εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ με φορέα υλοποίησης την Ν.Α. Κέρκυρας. Το έργο, έργο πνοής για το Δημοτικό Διαμέρισμα Σκριπερού, εντάσσεται στα πλαίσια του οδικού άξονα Βορρά Νότου και θα βελτιώσει ουσιαστικά την πρόσβαση προς το βόρειο συγκρότημα του νησιού και ιδιαίτερα τους Δήμους Θιναλίων Εσπερίων και Αγίου Γεωργίου.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΙΝ κ. Σωτήρης Βόσδου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Με χαρά μου διαπιστώνω ότι οι παρεμβάσεις που έγιναν, με την χρηματοδότηση του ΠΕΠ και του ΘΗΣΕΑ, για την αναβάθμιση των κοινοχρήστων χώρων έχουν βελτιώσει αισθητά την εικόνα της τουριστικής ζώνης τόσο της Δασιάς όσο και του Ύψου. Όμως είμαι εξίσου ικανοποιημένος και για τα έργα που έγιναν μέσω του ολοκληρωμένου προγράμματος για τον Παντοκράτορα. Τα έργα αυτά υλοποιήθηκαν σε περιοχές στις οποίες η έλλειψη υποδομών δυσχέραινε ιδιαίτερα την καθημερινότητα των κατοίκων. Μέσω του ΟΠΑΑΧ και με την χρηματοδότηση από το ΠΕΠ αναπλάσαμε τους οικισμούς, βελτιώσαμε το οδικό δίκτυο, τονώσαμε την ιδιωτική πρωτοβουλία, αναβαθμίσαμε την ποιότητα ζωής. Θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε την προσπάθεια.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: