Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

Στάση εργασίας και αποκλεισμός του δρόμου από τους εργαζόμενους στο ΓΝΚ


Στάση εργασίας και συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου, πραγματοποίησε σήμερα το Σωματείο Εργαζομένων στο Γεν. Νοσοκομείο με κυρίαρχο αίτημα την ανάγκη άμεσης πλήρωσης των κενών οργανικών θέσεων εργασίας, πριν γίνει η μεταφορά του Νοσοκομείου στο νέο κτίριο.

Οι εργαζόμενοι επισήμαναν “τον κίνδυνο να δημιουργηθούν πολύ μεγαλύτερα προβλήματα με τη μεταφορά στο νέο νοσοκομείο, από αυτά που σήμερα αντιμετωπίζει το παλιό”.

Εξαντλήσαμε τα όρια μας


Η πρόεδρος του Σωματείου, Ντ. Ιωάννου, δήλωσε ότι Οι εργαζόμενοι έχουν εξαντλήσει τα όρια της ανοχής τους, εργάζονται κάτω από τα όρια ασφάλειας, γι’ αυτό και θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Οπως ανέφερε, τα αιτήματα αφορούν κατά κύριο λόγο την πρόσληψη προσωπικού, πλήρη κάλυψη με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, ώστε οι Κερκυραίοι να μην είναι υποχρεωμένοι να “μεταναστεύουν” σε μονάδες υγείας άλλων νομών και με αυτόν τον τρόπο να μην εξαντλείται οικονομικά ούτε ο ασθενής ούτε η οικονομική ζωή του τόπου.

“Δεν είναι δυνατόν, μια νοσηλεύτρια να εργάζεται σε κλινική με 45 ασθενείς και ξαφνικά να πάει στο νέο κτίριο σε κλινική από τριπλάσια τετραγωνικά μέτρα. Δεν είναι δυνατόν ένας τεχνικός να αντεπεξέλθει στις νέες συνθήκες και στα τεράστια αυτά τετραγωνικά. Οι συνθήκες αυτές δεν είναι οι πλέον ασφαλείς για μια τέτοια μεταφορά”.

Ο πρόεδρος της ΕΓΕΣΥΚ


“Οι εργαζόμενοι του ΓΝΚ εδώ και 10ετίες αγωνίζονται για πρόσληψη προσωπικού και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ασθενείς. Κατεβαίνουμε στους δρόμους γιατί ο κρατικός μηχανισμός δεν ανταποκρίνεται προκειμένου οι ασθενείς να βρουν το νέο νοσοκομείο σε καλύτερες συνθήκες από αυτό που αφήνουμε πίσω μας”, σημείωσε από την πλευρά του, ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αντώνης Γεωργόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: