Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Συνεχίζονται οι περιοδείες της Ν.Δ.-Δηλώσεις Στεφ. Γκίκα

Ο Πολιτευτής της ΝΔ και Τομεάρχης Επικοινωνίας της ΝΟΔΕ Κέρκυρας για τις Ευρωεκλογές Στέφανος Γκίκας, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των τοπικών ΜΜΕ δήλωσε σήμερα τα εξής:
«Θα ήθελα να τονίσω για άλλη μία φορά τη σημασία του μεγάλου προγράμματος για την ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που εξήγγειλε χθες ο Υπουργός Οικονομίας & Οικονομικών κ. Ε. Παπαθανασίου και αναφέρεται σε επιδοτήσεις 1 και πλέον δις Ευρώ σε 4 τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητος, οι 3 από τους οποίους δηλ. ο τουρισμός, το εμπόριο και οι υπηρεσίες αφορούν και την Κέρκυρα και μάλιστα σε σημαντικό βαθμό.
Η Κυβέρνηση επίσης ανήγγειλε και πρόγραμμα επιδοτήσεων ύψους 250 εκ. Ευρώ για τους Ελεύθερους Επαγγελματίες (γιατρούς, δικηγόρους, λογιστές, μηχανικούς κλπ). Με αυτά τα προγράμματα, τα οποία είναι τα μεγαλύτερα που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα για την ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Ελεύθερων Επαγγελματιών, επιβεβαιώνουμε κατά τον καλύτερο τρόπο το ενδιαφέρον μας για την ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και την διασφάλιση πολλών θέσεων εργασίας.
Στο σημείο αυτό θα πω, ότι ξεκίνησε η 2η φάση του Προγράμματος ΤΕΜΠΕ. Ήδη 4000 δάνεια έχουν δοθεί σε ισάριθμες επιχειρήσεις επί συνόλου 50.000 που θα λάβουν δάνεια συνολικού ύψους άνω των 6 δις Ευρώ.
Θα ήθελα επίσης να πω, ότι η αναφορά του ΠΑΣΟΚ, ότι δεν υπάρχει απορρόφηση από το ΕΣΠΑ, δηλ. το 4ο ΚΠΣ όπως συνηθίζουμε να το λέμε, είναι ανακριβής. Μιλάει για απορρόφηση μόλις 180 χιλ. Ευρώ, όταν αυτή τη στιγμή η απορρόφηση έχει ανέλθει σε 135 εκ. Ευρώ. Βεβαίως δεν είναι ένα ποσό μεγάλο, αλλά έχουν δρομολογηθεί οι προσκλήσεις για έργα άνω των 11 δις Ευρώ. Άρα και το κομμάτι του ΕΣΠΑ έχει ενεργοποιηθεί στο επίπεδο του 35 τοις εκατό που είναι πολύ σημαντικό.
Να σημειώσουμε εδώ και να θυμίσουμε, ότι το 2001 απωλέσθη 1 δις Ευρώ από το 2 ΚΠΣ, ενώ το 2004 όταν ανέλαβε αυτή η Κυβέρνηση η απορρόφηση του 3ο ΚΠΣ ήταν στο 15 τοις εκατό περίπου, ενώ τώρα ολοκληρώνεται στο 100 τοις εκατό χωρίς να χαθεί ούτε ένα Ευρώ.


Περιοδείες

Τέλος, η ΝΔ συνεχίζει τις περιοδείες της σε ολόκληρο το Νομό. Αύριο Πέμπτη κλιμάκιο της ΝΔ μαζί με την Βουλευτή Αχαΐας κα Νατάσσα Ράγιου θα επισκεφθεί το Δήμο Αχιλλείων και θα συζητήσει με τους πολίτες για όλα αυτά τα θέματα και βεβαίως θα τους ενημερώσει για τις πτυχές του Κυβερνητικού έργου που πιθανώς δεν γνωρίζουν. Γι’ αυτό καλούμε τους πολίτες να προσέρχονται στα μέρη που επισκέπτεται το κλιμάκιο της ΝΔ για να ενημερώνονται υπεύθυνα και εμπεριστατωμένα.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: