Τρίτη 26 Μαΐου 2009

Καταγγελία του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κέρκυρας έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα την κάτωθι ανακοίνωση-καταγγελία:
"Οι κινητοποιήσεις χιλιάδων εργαζόμενων στην αρχή του χρόνου για την αλληλεγγύη στον απολυμένο συνάδελφο Ν. Νικολόπουλο που εργάζονταν στο κατάστημα της πολυεθνικής «Τζάμπο» στη βάρη χαρακτηρίστηκαν από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ.Σανιδά ως «τελεσθέν έγκλημα».
Στη συνέχεια αυτής της λογικής δόθηκε εντολή από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Κέρκυρας και καλείται από την αστυνομία ως ύποπτος και κατηγορούμενος ο πρόεδρος του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κέρκυρας Μπάνος Παναγιώτης για να καταδώσει στην αστυνομία τα ονόματα αυτών που έγραψαν την ανακοίνωση του σωματείου μας για την απόλυση του συνάδελφου από τα ΤΖΑΜΠΟ.
Η ενέργεια αυτή είναι ιδιαίτερα προκλητική. Αμφισβητεί βασικές ελευθερίες και κατακτήσεις του συνδικαλιστικού κινήματος, ποινικοποίηση στην ουσία της συλλογικής δράσης των εργαζομένων.
Μας φέρνει χρόνια πίσω αναβιώνοντας τον μακαρθισμό. Στην εποχή που το ίδιο το κράτος ανήγαγε το χαφιεδισμό σε εθνική υποχρέωση. Και όλα αυτά για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των πολυεθνικών. Πρόκειται για ενέργεια που έχει το πράσινο φως από την Κυβέρνηση της Ν.Δ., εντάσσεται στο θεσμικό πλαίσιο των κατασταλτικών νόμων και μέτρων της ΕΕ.
Είναι συνέχεια της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για ενέργεια που προσβάλει τα δημοκρατικά αισθήματα του λαού.
Απέναντι σε αυτή την ενέργεια πρέπει κάθε δημοκράτης κάθε δημοκράτισσα κάθε συλλογικός φορέας των εργαζομένων και του λαού να αντισταθεί, να αντιδράσει και να καταδικάσει την τρομοκρατική αυτή εντολή της εισαγγελία Πρωτοδικών Κέρκυρας, κάθε κρατική δράση που στόχο έχει το οργανωμένο εργατικό και λαϊκό κίνημα.
Αυτή είναι η βαρβαρότητα των πολυεθνικών και των κομμάτων που τις στηρίζουν. Το οργανωμένο εργατικό λαϊκό κίνημα δεν θα υποκύψει στην τρομοκρατία και έχει τη δύναμη τέτοιες εντολές να τις αντιπαλέψει και να τις καταργήσει στη πράξη.
Καλούμε τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να αντισταθούν σε κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης, να καταδικάζουν την πολιτική της Ε.Ε, τα πολιτικά και συνδικαλιστικά στηρίγματα αυτής της αντεργατικής αντιλαϊκής πολιτικής
".

Δεν υπάρχουν σχόλια: