Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

Bανδαλισμοί στο περίπτερο των Οικολόγων-Πράσινων


Θύμα βανδαλισμών έπεσε σήμερα, το εκλογικό περίπτερο των Οικολόγων Πράσινων (ΟΠ) στην Κέρκυρα.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση,
"Τα μέλη του κόμματος, κυριολεκτικά εξεπλάγησαν σήμερα όταν πήγαν στο εκλογικό μας περίπτερο στην Γεωργίου Θεοτόκη, (ακριβώς απέναντι από τον πρώην κινηματογράφο Παλλάς).
"Άγνωστοι" έσκισαν τις αφίσες των Οικολόγων Πράσινων από τα σταντ που επίσημα παρεχώρησε ο Δήμος, (παρουσία και εν γνώσει όλων των κομμάτων παραχωρήθηκε ο συγκεκριμένος χώρος στους Οικολόγους Πράσινους)
Στην θέση του πληροφοριακού υλικού των ΟΠ, βρέθηκαν κολλημένες αφίσες του εκλογικού σχηματισμού ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες υπερκάλυψαν το περίπτερο και τα σταντ μας. Επίσης προκλήθηκαν ζημιές στο μοναδικό τραπεζάκι που χρησιμοποιούμε.
Ενώ άλλα κόμματα, έχουν στήσει μεγαλειώδη περίπτερα σε πολλά σημεία την πόλης, στήσαμε και εμείς το δικό μας για να μοιράσουμε τα λιγοστά φυλλάδια έχουμε τυπώσει.
Με απόλυτο σεβασμό προς τα άλλα κόμματα και την δική τους προεκλογική εκστρατεία και αποφεύγοντας συνειδητά την χαρτορύπανση που αποτελεί την περιβαλλοντική μάστιγα για τις προεκλογικές περιόδους, ξεκινήσαμε και εμείς να μοιράζουμε πληροφοριακό υλικό σε όσους Κερκυραίους ζητούν να μας γνωρίσουν.
Θέλουμε να καταγγείλουμε προς όλους τους πολίτες της χώρας μας την άδικη και αντιδημοκρατική επίθεση που δέχθηκε το μικρό περίπτερο των Οικολόγων Πράσινων στο νησί των Φαιάκων, η οποία ήταν επίθεση κατά του θεσμού της Δημοκρατίας και της ελευθερίας στην έκφραση.
Θεωρούμε ότι, αν κάποιοι προσπαθούν να επιτύχουν καλύτερα αποτελέσματα για το δικό τους κόμμα, θα ήταν καλύτερο να εργαστούν δημιουργικά και με την εργασία τους να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου. Εκτιμούμε απόλυτα τις ειλικρινείς και δημιουργικές προσπάθειες των άλλων κομμάτων.
Είναι ή δεν είναι, όμως, αντιδημοκρατική, η συμπεριφορά όταν κάποιοι προκαλούν ζημιές στο ενημερωτικό υλικό ενός άλλου κόμματος, αντί να προσπαθήσουν να γίνουν καλύτεροι οι ίδιοι και να κερδίσουν τους ψηφοφόρους με την εργασία τους; Ειδικά ενός κόμματος σαν τους Οικολόγους Πράσινους (ΟΠ), το πρόγραμμα των οποίων ο κόσμος δεν γνωρίζει καλά και θέλει να μάθει. Όλοι γνωρίζουν, ότι οι ΟΠ δεν έχουν χρηματοδοτηθεί ποτέ μέχρι σήμερα και με τις οικονομίες όλων των μελών και φίλων μας τυπώθηκαν σε πολύ περιορισμένο αριθμό φυλλάδια και αφίσες.
Καταγγέλλουμε, λοιπόν, το γεγονός των βανδαλισμών στους Έλληνες ψηφοφόρους οι οποίοι μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.
Ο συντονιστής της τοπικής κίνησης (ΤΠΚ) των ΟΠ Κέρκυρας, Δημήτρης Φαναριώτης κατέθεσε έγγραφη αναφορά και φωτογραφίες στην αστυνομική διεύθυνση Κέρκυρας και ζητήσαμε προστασία για την ομαλή διεξαγωγή των διαδικασιών από εδώ και στο εξής.
Παρακαλούμε θερμά όσους το έκαναν να μην το ξανακάνουν.
Ας εργαστούμε όλοι οι ¨Ελληνες δημιουργικά και σε επίπεδο πολιτικής συνεργασίας και όχι αντιπαράθεσης.
Τα περιβαλλοντικά ζητήματα είναι τόσο επείγοντα και τόσο σημαντικά που για την επίλυσή τους, απαραίτητη είναι η συνεργασία και η αρμονική συνύπαρξη όλων των κομμάτων, την οποία ι ΟΠ επιδιώκουν και καλλιεργούν.

Με φιλικούς χαιρετισμούς προς όλα τα κόμματα και ευχές για την ομαλή διεξαγωγή των ευρωεκλογών".

Δεν υπάρχουν σχόλια: