Τετάρτη 27 Μαΐου 2009

"Εριδες" Δήμου Κερκυραίων-Π.Υ. για την πυρασφάλεια στο Βίδο

Ερωτηματικά για την πυρασφάλεια στο Βίδο, εγείρονται μέσα από ανακοινώσεις του Δήμου Κερκυραίων και της Πυροσβεστικής. Σημειώνεται ότι το πρόβλημα της έλλειψης πιστοποιητικού πυρασφάλειας στο Βίδο, ανέκυψε μετά την πρόσφατη επίσκεψη της Βουλευτού Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ Άντζελας Γκερέκου στην Πυροσβεστική.
Σύμφωνα με το πιστοποιητικό που έδωσε στη δημοσιότητα ο Δήμος, με Αρ. Πρωτ. 3784 Φ. 700 που εκδόθηκε στις 05/07/2004, ισχύει για 5 χρόνια, δηλαδή έως και τις 05/07/2009.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση “αυτό το διάστημα ο Δήμος Κερκυραίων κάνει όλες τις προβλεπόμενες από το νόμο ενέργειες για την ανανέωση του πιστοποιητικού πυροπροστασίας μετά την λήξη του ισχύοντος», ενώ στο επισυναπτόμενο πιστοποιητικό που δόθηκε στη δημοσιότητα και σύμφωνα με τον τότε διοικητή της Πυροσβεστικής, «δύο μήνες πριν τη λήξη του υπάρχοντος πιστοποιητικού, θα πρέπει να υποβληθεί αίτηση για την ανανέωσή του”.
Τι λέει η Π.Υ.
Σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διοικητή Της Π.Υ. αρχιπύραρχο, Ν. Νάκο, τον Μάρτιο του 2008, ο Δήμος Κερκυραίων υπέβαλε αίτηση στην Π.Υ. Κέρκυρας για έλεγχο των μέτρων πυροπροστασίας στις κατασκηνώσεις στο Βίδο, προκειμένου να χορηγηθεί πιστοποιητικό πυρασφάλειας.
Έγινε έλεγχος από αρμόδιο αξιωματικό της υπηρεσίας, διαπιστώθηκαν κάποιες ελλείψεις και ως εκ τούτου δεν χορηγήθηκε πιστοποιητικό πυρασφάλειας, πριν αποκατασταθούν όλες οι ελλείψεις που εντοπίστηκαν.
Αυτήν την στιγμή, βρίσκεται σε διαδικασία έγκρισης η ολοκληρωμένη μελέτη που υπέβαλε ο Δήμος για το νησί του Βίδο, η οποία αναμένεται να γίνει εντός των ημερών.
Οπότε και το πρόβλημα θα λυθεί με την έκδοση πιστοποιητικού πυρασφάλειας, αφού πρώτα εγκριθεί η μελέτη.
Οπως συνόψισε ο κ. Νάκος, προκύπτει ότι “όταν ο Δήμος κατέθεσε το 2008, αίτηση για να του χορηγηθεί πιστοποιητικό πυρασφάλειας, μέχρι τότε δεν διέθετε.
Η αυτοψία των του αξιωματικού είχε εντοπίσει ότι είχαν τοποθετηθεί συστήματα τα οποία δεν λειτουργούσαν και κάποιες άλλες ενέργειες οι οποίες για να εγκριθούν και να χορηγηθεί νέο πιστοποιητικό, απαιτούταν ολοκληρωμένη μελέτη”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: