Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Ερώτηση ΚΚΕ για ΔΕΗ-ΟΤΕ των Παξών

Στο κλείσιμο των υποκαταστημάτων της ΔΕΗ και του ΟΤΕ στους Παξούς, αναφέρονται με ερώτησή τους οι βουλευτές του ΚΚΕ, Μπ. Χαραλάμπους, Κ. Αλυσανδράκης και Ν. Μωραίτης.

Οπως τονίζουν:

Άλλες δύο Υπηρεσίες - μετά την Αγροτική Τράπεζα - είναι έτοιμες να κλείσουν στους Παξούς, πρόκειται για τα υποκαταστήματά της ΔΕΗ και του ΟΤΕ; Έτσι για μεν τη ΔΕΗ οι εισπράξεις λογαριασμών γίνονται ή στην Αγροτική Τράπεζα, -η οποία, όμως, ετοιμάζεται να κλείσει» το υποκατάστημα της στους Παξούς και να μεταφερθεί στην Κέρκυρα - ή στο Ταχυδρομείο και για την πληρωμή των λογαριασμών τους οι κάτοικοι πληρώνουν επί πλέον χαράτσί.

Στη ΔΕΗ δουλεύουν 5 υπάλληλοι που συνταξιοδοτούνται και δεν αντικαθίστανται. Και το γραφείο του ΟΤΕ κινείται στην ίδια κατεύθυνση. Τις περισσότερες μέρες είναι κλειστό και 3 υπάλληλο! που συνταξιοδοτούνται δεν αντικαθίστανται.

Έτσι, οι κάτοικοι των Παξών, παρά την τουριστική άνοδο κατά 30% το 2008 σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, οδηγούνται σε τεράστια ταλαιπωρία, απομόνωση και οικονομική επιβάρυνση γιατί πρέπει να πηγαίνουν στην Κέρκυρα για την εξυπηρέτηση τους, αφού η κυβερνητική πολιτική (ελεύθερη οικονομία) οδηγεί πρώην Δημόσιες επιχειρήσεις (ΔΕΗ - ΟΤΕ - Αγροτική Τράπεζα) σε κλείσιμο των υποκαταστημάτων τους στους Παξούς με μόνο κριτήριο τους το κέρδος, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους κανένα άλλο κριτήριο, πολύ περισσότερο κανένα κοινωνικό κριτήριο.


ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί τι άμεσα μέτρα προτίθεται να πάρει για να μην κλείσουν τα υποκαταστήματα της ΔΕΗ, του ΟΤΕ αλλά και της Αγροτικής Τράπεζας στους Παξούς, κάτι που αν τελικά δεν γίνει κατορθωτό θα αποτελέσει και το τελειωτικό κτύπημα ενάντια στους κατοίκους των Παξών που -μέσα από χίλιες δυο αντιξοότητες και δυσκολίες - αγωνίζονται να παραμείνουν στο νησί τους.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ



Σε απάντηση της Ερώτησης με αριθμοί 3887/ 5-02-2009 , που κατατέθηκε στη Βουλή από τους Βουλευτές κ.κ. Μπ. Χαραλάμπους, Κ. Αλυσανδράκη και Ν. Μωραϊτη, αναφορικά με τη λειτουργία του Καταστήματος ΟΤΕ στους Πάξους θέτουμε υπόψη σας ότι:

Η ΟΤΕ ΑΕ λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, σε περιβάλλον ελεύθερης αγοράς, σύμφωνα με το δίκαιο που τη διέπει, ως ανώνυμη εταιρεία του κ.ν. 2190/1920. Το Ελληνικό Δημόσιο μετέχει στην ΟΤΕ ΑΕ δια του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, και ασκεί έλεγχο υπό την ιδιότητα του αυτή του μετόχου.

Η Ο.Τ.Ε Α-Ε έχει οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια και αναπτύσσει τη δική της εταιρική στρατηγική, αναφορικά με την αξιοποίηση του δικτύου καταστημάτων

της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: