Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Δηλώσεις Χρ. Σκούρτη για τα "Πλωτά Σεμινάρια"


Στα συμπεράσματα από την πρόσφατη συμμετοχή της Ν.Α. στα πλωτά σεμινάρια που διοργανώνονται σε 5 ευρωπαϊκές χώρες, και κυρίως στα οφέλη που θα έχουν για την διαφημιστική προβολή του νομού, αναφέρθηκε χθες σε συνέντευξη που παραχώρησε ο αντινομάρχης Χρ. Σκούρτης.

Σημειώνεται ότι η πρωτοβουλία αυτή ανήκει στον Οργανισμό Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού και χρηματοδοτείται από τις Περιφέρειες Ιονίων Νήσων και Νοτίου Αιγαίου, τον ΕΟΤ και τις Νομαρχίες. Πραγματοποιούνται με τη συνεργασία των κορυφαίων τουριστικών οργανισμών TUI, Thomas Cook και All Tours και το κόστος της δράσης ανέρχεται σε 250.000 ευρώ, εκ των οποίων τις 50.000 θα καταβάλει η Νομαρχία της Κέρκυρας.

Το ποταμόπλοιο, όπου γίνονται τα σεμινάρια διαπλέει τους ποταμού Ρήνο, Μάιν και Δούναβη και περνά από 5 χώρες, την Ολλανδία, Γερμανία, Αυστρία, Ουγγαρία και Σλοβενία.

Σε γενικές γραμμές ο αντινομάρχης τόνισε τα εξής:

“Η Ν.Α. δεν μπορούσε ν'αναλάβει εξ ολοκλήρου το κόστος της διοργάνωσης που ήταν δυσβάστακτο. Δεν είναι αλήθεια ότι η αποστολή της Ρόδου ήταν πολυπληθής π.χ. 60 άτομα.

Στη Ρόδο θεωρούν ότι η συγκεκριμένη διαφημιστική δράση είναι η κυριότερη τουριστική πρωτοβουλία για αυτούς κατ' έτος. Εκεί συμβάλλουν και οι Δήμοι οικονομικά μέσω της Protour. Εδώ έχουμε χαμηλό μπάτζετ για την διαφημιστική προβολή, κάνουμε ότι μπορούμε ως Ν.Α. και ως ΚΕΟΤ.

Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν χθες στη Βιέννη, ενώ έγινε και παρουσίαση από την αυστριακή ΤUI.

Απρόβλεπτη η πορεία της κίνησης λόγω κρίσης

Από επαφές που είχε με τουρ. πράκτορες στο περιθώριο των Πλωτών Σεμιναρίων, ο αντινομάρχης κοινή ήταν η διαπίστωση ότι βρισκόμαστε εν μέσω μιας απρόβλεπτης τουριστικής κρίσης, όπου κανείς δε ξέρει που θα βγει.

Πρόσθεσε ότι, αναμένεται μικρή κάμψη της κίνησης από τη Γερμανία, ενώ από την Ολλανδία, εκτιμάται ότι η πτώση θα φτάσει το 10-12%, ωστόσο εκεί υπάρχει ελπίδα ότι οι Ολλανδοί τουρίστες θα ταξιδέψουν είτε με Ι.Χ. είτε σε κοντινούς προορισμούς.

“Η Ελλάδα δεν είναι και τόσο μακριά, μπορεί να δεχθεί οδικό τουρισμό”.

Βέβαια, όπως σημείωσε και ο αντινομάρχης, απαιτείται πλέον και μια διαφορετική ξενοδοχειακή υποδομή, κυρίως σε δωμάτια που ζητούν οικογένειες.

Προτιμούν

εξωτερικό οι μαθητές


Σε ερώτημα σχετικά με την πορεία των μαθητικών εκδρομών ο κ. Σκούρτης, σημείωσε ότι κάθε χρόνο η κατάσταση πάει και χειρότερα, πανελλαδικά όμως, όχι μόνο στην Κέρκυρα.

Πλέον πολλά σχολεία πάνε εξωτερικό, κυρίως αυτή τη περίοδο που δεν έχει καλοκαιριάσει.

Το υπουργείο Παιδείας δίνει δύο μέρες παραπάνω, για εξωτερικό λογικό είναι να πηγαίνουν εκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: