Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Αρχισαν ξανά τα έργα στη νέα Λαική

Την έναρξη των εργασιών στο εργοτάξιο της νέας λαϊκής αγοράς, ανακοίνωσε χθες ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δ. Κερκυραίων, Γιάννης Μάμαλος.

Προς το παρών πρόκειται για εργασίες τοποθέτησης ενός αγωγού αποχέτευσης ομβρίων υδάτων, οι οποίες είχαν σταματήσει εδώ και καιρό λόγω της έλλειψης χρημάτων από την πλευρά του Δήμου.

Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τον κ. Μάμαλο, υλοποιείται και μία ανασκαφική έρευνα στο σημείο όπου εντοπίστηκε το αρχαιολογικό εύρημα, έρευνα η οποία πραγματοποιείται μετά από υπόδειξη της Προϊσταμένης της 21ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κ. Τένιας Ρηγάκου και που μόλις ολοκληρωθεί, οι υπηρεσίες του Δήμου και της Αρχαιολογίας θα μπορέσουν να εξάγουν ασφαλέστερα συμπεράσματα για το συγκεκριμένο εύρημα.

Όπως δήλωσε ο κ. Μάμαλος, «πιστεύουμε ότι με την αποκάλυψη αυτού του ευρήματος, θα παρθεί και η οριστική απόφαση και θα γίνει και μία εισήγηση της κ. Ρηγάκου προς το ΚΑΣ για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε με την ολοκλήρωση του έργου. Ήδη η λήψη του συμπληρωματικού δανείου είναι δεδομένη και εντός των ημερών θα μπορούμε να πληρώνουμε τον εργολάβο για να ολοκληρώσει το έργο.

Οι εργασίες που απομένουν πλέον για την αποπεράτωση της λαϊκής δεν είναι και πάρα πολλές και πιστεύω ότι μέσα στον Ιούνιο θα δοθεί σε χρήση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: