Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Στο επίκεντρο ενδιαφέροντος τα ιστορικά κτίρια της Κέρκυρας



Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση των εγκαινίων και της παρουσίασης της έκθεσης των σχεδίων αποτύπωσης τεσσάρων ιστορικών κτιρίων της Κέρκυρας, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή το βράδυ, με σύμπραξη της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΕΜΠ, του τοπικού Συλλόγου Αρχιτεκτόνων και της Νομαρχίας Κέρκυρας.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου, παρέστησαν πολλοί καθηγητές του Ε.Μ.Π., εκπρόσωποι του Υπουργείου Πολιτισμού, ο πρόεδρος και μέλη της Διοίκησης της Πανελλήνιας Ενωσης Αρχιτεκτόνων, ο Πρόεδρος του τμήματος Κέρκυρας του ΤΕΕ, πολλοί αρχιτέκτονες αλλά και μηχανικοί άλλων ειδικοτήτων, ευαισθητοποιημένοι πολίτες και σπουδαστές του ΕΜΠ που εργάστηκαν στις αποτυπώσεις.

Από πλευράς των τοπικών αρχών την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Νομάρχης Στεφ. Πουλημένος, η αντινομάρχης Μερόπη Υδραίου, ο Αντιδήμαρχος Κερκυραίων Γιάννης Μάμαλος, οι Δήμαρχοι Παξών, Θιναλίων και Αχιλλείων κ.κ. Σπ. Μπογδάνος, Σπ. Βάρελης και Ερ. Καρύδης, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Ν. Σπίγγος και η Πρόεδρος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Λένα Τσολάκου.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και ο κερκυραίος καθηγητής του Ε.Μ.Π. Παναγιώτης Καρύδης.

Οι καθηγητές του ΕΜΠ που ήταν επικεφαλής των συνεργείων αποτύπωσης των κτιρίων παρουσίασαν αναλυτικά τις εργασίες τους, τα σχέδια και οι εκθέσεις των οποίων είναι ανηρτημένα σε διαρκή έκθεση στην είσοδο, στα πλατύσκαλα και τους διαδρόμους της Νομαρχίας, με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα προστασίας και ανάδειξης της πολιτιστικής και αρχιτεκτονικής μας κληρονομιάς.

Η Ημερίδα στην Ιόνιο Ακαδημία

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη προσέλευση κοινού που έδειξε ζωηρό ενδιαφέρον στις πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, η ημερίδα που συνδιοργάνωσε η Νομαρχία με το τοπικό ΤΕΕ και το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων, με θέμα «Αποκατάσταση και επανάχρηση ιστορικών κτιρίων. Το παρελθόν ορίζει το μέλλον;».

Δεν υπάρχουν σχόλια: