Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Απο 700 ευρώ έναντι πήραν οι εργαζόμενοι στις προγραμματικές-Κλιμακώνουν τις αντιδράσεις από τη Δευτέρα

Αδιεξόδου συνέχεια στο θέμα των εργαζομένων στις προγραμματικές αναθέσεις του Δήμου Κερκυραίων καθώς σήμερα απο πλευράς Δήμου κατεβλήθη τελικά ποσό μόλις 700 ευρώ έναντι,σε 80 περίπου εργαζόμενους ενώ, διεκδικούσαν την καταβολή τουλάχιστον τριών μισθών απο τα δεδουλευμένα.

Η εξέλιξη αυτή, όπως φαίνεται, θα πυροδοτήσει νέες και σκληροτερες αντιδράσεις απο πλευράς των εργαζομένων στις προγραμματικές.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Δ.Γκερέκος μετά την παραπάνω εξέλιξη έκανε την εξής δήλωση:

«Πήραμε ψίχουλα. Είχαμε πει ότι δεν θα δεχτούμε τίποτα λιγότερο 3 μισθούς. Κι όμως στους λογαριασμούς μας συνολικά μπήκαν 87.000 ευρώ, δηλαδή 700 ευρώ για κάθε έναν εργαζόμενο. Πρόκειται για κοροϊδία.

Όπως έχουμε πει εδώ και καιρό και μετά και το σημερινό, από Δευτέρα θα σκληρύνουμε την στάση μας.

Ομάδες εργαζομένων θα κάνουν κινητοποιήσεις σε διάφορα μέτωπα. Θα κλείσουμε τον Όρχο στάθμευσης των οχημάτων της Υπηρεσίας Καθαριότητας, αν και πληροφορηθήκαμε πως ήδη ο Δήμος μεταφέρει τα οχήματά του από τον Όρχο στους δρόμους προκειμένου να μην του τα κλείσουμε.

Είμαστε αποφασισμένοι τη Δευτέρα να πάμε και να καταγγείλουμε τον εμπαιγμό στον Επόπτη Εργασίας και την Εισαγγελία.

Δεν έχουμε τίποτα απέναντι στους συνδημότες μας και απέναντι στη Κέρκυρα. Ζητάμε απλά το αυτονόητο. Να πληρωνόμαστε κανονικά όπως όλοι οι εργαζόμενοι».

Δεν υπάρχουν σχόλια: