Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

Στην "Ωρα τη Γης"συμμετέχει ο Δήμος Θιναλίων

Ο Δήμος Θιναλίων συμμετέχει στην Παγκόσμια πρωτοβουλία του W.W.F. που έχει ως τίτλο: «Η Ώρα της Γης» και αντικείμενο, τη συμβολική, αλλά και έμπρακτη αντίδραση, ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας, το επόμενο Σάββατο 28 Μαρτίου 2009 και ώρα Ελλάδας 20.30, καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να σβήσουν τα φώτα σε όλο τον κόσμο για μια ώρα, προκειμένου να σταλεί ένα δυνατό παγκόσμιο μήνυμα, ενάντια στην κλιματική αλλαγή. Ένα μήνυμα, ότι όλοι μαζί μπορούμε να δράσουμε ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Στην Ελλάδα η παγκόσμια αυτή πρωτοβουλία έχει ήδη βρει μεγάλη ανταπόκριση, αφού μέχρι τώρα έχουν δηλώσει συμμετοχή περισσότεροι από 300 φορείς(Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, Δήμοι και Κοινότητες), καθώς και δεκάδες μεγάλες επιχειρήσεις.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, έχουν δηλώσει μέχρι τώρα συμμετοχή περισσότερες από 70 χώρες, ενώ αναμένεται ο αριθμός των ανθρώπων που θα σβήσουν τα φώτα τους, να ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο.

Περισσότερα στοιχεία για την σημαντική αυτή παγκόσμια πρωτοβουλία, παρέχονται στην ιστοσελίδα www.earthhour.org/greece .

Δεν υπάρχουν σχόλια: