Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Στην Επιθεώρηση Εργασίας οι των προγραμματικών αναθέσεων

Στην επιθεώρηση εργασίας, βρέθηκαν σήμερα οι εργαζόμενοι στις προγραμματικές προκειμένου να γνωστοποιήσουν τη γνωστή οικονομική διαφορά που έχουν με το Δήμο Κερκυραίων.

Οπως ανέφερε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Δ. Γκερέκος από την Επιθεώρηση Εργασίας τους ζητήθηκαν οι υπογραφές όλων που να αφορούν στα ποσά που οφείλονται ακριβώς στον καθένα τους.

Εξάλλου για σήμερα το πρωί θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

“Υπάρχει τρομοκρατία από πολιτικούς προϊστάμενους που απειλούν τους εργαζόμενους να πηγαίνουν στην δουλειά τους. Το σωματείο μας πριν κάνει δηλώσεις ο κ. Μικάλεφ, τον είχε καλέσει στη Γεν. Συνέλευση.

Επί Τρεπεκλή, είμασταν πιο σκληροί και τέτοια αντιμετώπιση δεν είχαμε. Ούτε και ο κ. Σαρλής μας φέρθηκε έτσι. Απλοί εργαζόμενοι είμαστε. Δεν είμαστε πολιτικά πρόσωπα δεν θέλουμε τις καρέκλες κανενός”.

Η Σ. Λίβερη

Η πρόεδρος του ΕΚΚ που συμμετείχε στην παράσταση διαμαρτυρίας στην επιθεώρηση εργασίας, δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι θα έπρεπε να είχαν προσφύγει εκεί από την πρώτη κάνει από την 1η μέρα των απεργιακών τους κινητοποιήσεων.

Αυτό γιατί η εργατική διαφορά πρέπει να κατατεθεί άμεσα για να μπορεί να υπάρξει το διάστημα της διαμεσολάβησης της Επιθεώρησης εργασίας στον εργοδότη των συμβασιούχων.

Ζητήθηκε από την προϊσταμένη του σώματος επιθεωρητών εργασίας, να κληθεί η επιχείρηση (σ.σ. ο Δήμος) και να δηλώσει στους εργαζομένους πότε θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους.

Με αφορμή τις δηλώσεις του Δημάρχου η κ. Λίβερη, ανέφερε ότι δεν προάγουν την καλή συνεργασία που θα πρέπει να έχει με εργαζομένους και πυροδοτούν την όλη κατάσταση.

“Οταν ένας εργοδότης χρωστάει, αν μη τι άλλο ζητάει μια συγνώμη αντί να απειλεί και να εκφοβίζει εργαζομένους που απεργούν. Είναι απαράδεκτο αυτό που έγινε, όξυνε τα πνεύματα, Οι εργαζόμενοι, ζητούν τα αυτονόητα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: