Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Επίσκεψη Βασ. Έξαρχου στην Κέρκυρα-Συνάντηση με αγροτικούς φορείς


Την Κέρκυρα επισκεφθηκε σήμερα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υπεύθυνος για την Αγροτική Ανάπτυξη Βασίλης Έξαρχος. Ο κ. Έξαρχος είχε συναντήσεις με φορείς του αγροτικού κόσμου και με αγρότες ενώ πραγματοποίησε επισκέψεις στην ύπαιθρο της Κέρκυρας.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε απο κοινού με την βουλευτή Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ Α. Γκερέκου και τον Γρ. της ΝΕ Χρ. Μπούκα, επεσημανε μεταξύ άλλων, την ανάγκη αλλαγής προσανατολισμού του αγροτικού τομέα με στροφή στα επώνυμα τυποποιημένα αγροτικά προϊόντα.
Οπως είπε, το ΠΑΣΟΚ θα θέσει ως προτεραιότητα να χτυπήσει τα καρτέλ που λυμαίνονται την αγορά μέσω ελέγχων, νομοθετικής ρύθμισης που θα προστατεύουν την ανταγωνιστικότητα αλλά και την ριζική αλλαγή της οργάνωσης των συνεταιρισμών.
Παράλληλα επισήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξει μείωση του κόστους της παραγωγής μετά τον τριπλασιασμό της τιμής των εφοδίων τα τελευταία χρόνια.
Τόνισε ακόμη ότι «ουδέποτε στο παρελθόν το λάδι δεν είχε τη σημερινή κατάντια» ενώ εκτίμησε ότι « απόδειξη της αποτυχημένης πολιτικής της Ν.Δ. είναι το γεγονός ότι μέσα σε 4 χρόνια έχει αλλάξει 4 υπουργούς γεωργίας»
Η κα Γκερέκου, μεταξύ των άλλων σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ επιμένει και θα μετατρέψει σε κυβερνητική πολιτική την πρακτική της πράσινης οικονομίας και ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: