Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Τηλ. Χυτήρης: Οι ευρωεκλογές δημοψήφισμα για το ΠΑΣΟΚ


Ως δημοψήφισμα, ενόψει των βουλετικών εκλογών, αντιμετωπίζει το ΠΑΣΟΚ τις επικείμενες Ευρωεκλογές και στόχος του είναι και οι πολίτες να το δουν έτσι. Αυτό δήλωσε από την Κέρκυρα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Τηλεμ. Χυτήρης.

Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, βρέθηκε εδώ με την ευκαιρία της αποψινής-πρώτης-συνεδρίασης της Νομαρχιακής Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα του κόμματος, που πραγματοποιήθηκε στο Φαληράκι.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε, ο κ. Χυτήρης άσκησε παράλληλα, δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική που ακολουθεί, ενώ σχολίασε ως ιδιαίτερα θετική, την περίοδο της πρωθυπουργίας Σημίτη για τον οποίο ανέφερε ότι “έχει υποβαθμισθεί και υποτιμηθεί”.

“Δημοψήφισμα”


Οι επικειμενες ευρωεκλογές εκτός από δημοψήφισμα, αποτελούν κατά τον κ. Χυτήρη σταθμό για τις πολιτικές εξελίξεις", ενώ σημείωσε πως παρότι παραδοσιακά οι συγκεκριμένες εκλογές, εμπεριέχουν το στοιχείο της “χαλαρής ψήφου", το ΠΑΣΟΚ θα προσπαθήσει να πείσει τους πολίτες ότι σε αυτές τις εκλογές, η ψήφος τους δε θα είναι χαμένη και θα ενεργοποιήσει τις εξελίξεις στη χώρα.

“0σο μεγαλύτερο είναι το αποτέλεσμα και η διαφορά, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η απαίτηση του κόσμου για αλλαγή".

Οπως ακόμη τόνισε, στόχος του Γ. Παπανδρέου είναι να αναδειχθεί ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης, αυτό της «πράσινης ανάπτυξης» με τομές στο “σημερινό, παρωχημένο μοντέλο εξουσίας”.

Οικονομία


Το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ μίλησε επίσης “για μια οικονομία που έχει βουλιάξει με ευθύνη της Ν.Δ. ,με αποτέλεσμα να βρίσκεται υπό την επιτήρηση της Ε.Ε.”

Υποστήριξε ακόμη ότι "η οικονομική κρίση έχει επιπτώσεις σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα σε ότι αφορά την Κέρκυρα, τον τουρισμό, την ναυτιλία και την αγορά. Επιπτώσεις οι οποίες έχουν φέρει αντιδράσεις της κοινωνίας η οποία δεν καλύπτεται από τις ασπιρίνες της Κυβέρνησης".

Για Σημίτη

Μετά από σχετικό ερώτημα για πιθανή αξιοποίηση του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη στο ευρωψηφοδέλτιο, (με αφορμή και τη συνάντηση του με τον Γ.Παπανδρέου) ο κ. Χυτήρης, ανέφερε πως καμία τέτοια συζήτηση δεν πραγματοποιήθηκε μεταξύ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και του κ. Σημίτη, πρόσθεσε ωστόσο πως "κάθε πρόταση και επιθυμία του κ. Σημίτη, θα έχει πολύ μεγάλη σημασία και βαρύτητα".

Αυτοκριτική

Ερωτηθείς αν το ΠΑΣΟΚ, έχει μάθει από τα λάθη του παρελθόντος, σημείωσε: "το ΠΑΣΟΚ που δεν ακούει τον λαό, δεν είναι ΠΑΣΟΚ, δεν υπάρχει. Δημιουργήθηκε από τον λαό και έχει ως επίκεντρο τον λαό.

Πληρώσαμε τις ανθρώπινες αδυναμίες κάποιων που ξέχασαν τον λαό και ο Γ. Παπανδρέου είναι αποφασισμένος τέτοια φαινόμενα, να μην τα επιτρέψει ξανά".

Δεν υπάρχουν σχόλια: