Τρίτη 24 Μαρτίου 2009

Δικαστικό Μέγαρο-οικόπεδο Φυλακών στο επίκεντρο σύσκεψης στη Νομαρχία- Συμμετείχε η ηγεσία της "ΘΕΜΙΣ"


Το νέο Δικαστικό Μέγαρο και η απόκτηση του οικοπέδου για τις νέες φυλακές ήταν το αντικείμενο δύο συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Νομαρχία μετά από πρόταση του Προέδρου και του Διευθύνοντα Συμβούλου της «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ» κ.κ. Σπύρου Ιωάννου και Νίκου Τρίαντου.

Ειδικότερα, στην σύσκεψη για το νέο Δικαστικό Μέγαρο που έγινε υπό την προεδρία του Νομάρχη, συμμετείχαν επίσης η Προϊσταμένη του Γραφείου Δικαστικών Μεγάρων κ. Ταβλά και ο προϊστάμενος του Γραφείου Χωροταξικού Σχεδιασμού της Θέμις Κατασκευαστική κ. Ανεστάκος, η Αντινομάρχης Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος Μερόπη Υδραίου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κερκυραίων Γιάννης Μάμαλος, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Δημήτρης Πουλιέζος καθώς και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες της Νομαρχίας και του Δήμου.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν:

* Η πορεία ολοκλήρωσης της Μελέτης της Πολεοδομικής Ενότητας Αγ. Σπυρίδωνα που περνά από το Δήμο Κερκυραίων, το Συμβούλιο Χωροταξίας του Νομού και τους μελετητές της.
* Η ανάθεση εκπόνησης γεωλογικής μελέτης για την περιοχή της Πολεοδομικής Ενότητας.

Τα δύο ανωτέρω αποτελούν προϋποθέσεις για την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος ως το τέλος του 2009.

Επίσης συζητήθηκαν η ανάθεση της Πράξης Εφαρμογής, οι δρόμοι πρόσβασης και η σύνδεση του νέου Δικαστικού Μεγάρου με τα δίκτυα της ύδρευσης και της αποχέτευσης.

Εκτίμηση όλων των συμμετεχόντων στη σύσκεψη είναι ότι με την αυστηρή τήρηση του χρονοδιαγράμματος και του επιμερισμού των ενεργειών, το νέο Δικαστικό Μέγαρο, παράλληλα με την ολοκλήρωσή του θα αποκτήσει και όλες τις προϋποθέσεις για την απρόσκοπτη λειτουργία του.
Για τις φυλακές


Ακολούθησε δεύτερη σύσκεψη του Νομάρχη με τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και του προϊσταμένου Χωροταξίας της «Θέμις Κατασκευαστική», στην οποία συζητήθηκε το θέμα της διαδικασίας που θα ακολουθηθεί για την αγορά οικοπέδου των νέων φυλακών.

Από τη συζήτηση προέκυψε ότι:

o Ολοκληρώνεται άκαρπη η φάση αναζήτησης κατάλληλου οικοπέδου του Δημοσίου.
o Η Νομαρχία αναλαμβάνει να δημοσιεύσει ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την προσφορά οικοπέδων.
o Αρμόδια επιτροπή που θα συσταθεί θα κρίνει την καταλληλότητά τους σε σχέση με συγκεκριμένες προδιαγραφές που θα έχουν ανακοινωθεί.
o Το ΤΑΧΔΙΚ στη συνέχεια, θα καλέσει τους ιδιοκτήτες των οικοπέδων που θα κριθούν κατάλληλα, να καταθέσουν οικονομικές προσφορές, βάσει των οποίων θα γίνει η τελική επιλογή.

Σημειώνεται ότι όπως έχει διαβεβαιώσει ο Υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας, είναι η εξασφαλισμένη η πίστωση για την αγορά του οικοπέδου των 80 και πλέον στρεμμάτων για την ανέγερση των νέων φυλακών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: