Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Δήλωση Στραβοράβδη για τη εσωκομματική αντιπαράθεση στο ΣΥΝ


Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για τον απόηχο του πρόσφατου εσωκομματικού δημοψηφίσματος και το κλίμα εντός του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΣΥΝ Διονύσης Στραβοράβδης δήλωσε:

«… Σε όλα τα υπόλοιπα κόμματα, τη λίστα για τις Ευρωεκλογές την κρατά στο συρτάρι του ο πρόεδρος και στις εκλόγιμες θέσεις συνήθως τοποθετεί τους αρεστούς του. Στον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ η κατάρτιση της λίστας είναι υπόθεση των μελών του κόμματος.

Πάνω από 12.000 μέλη προσήλθαν στις κάλπες για να ψηφίσουν, σε μια διαδικασία γιορτή για την κατακτημένη εσωκομματική μας δημοκρατία. Έχουμε κατοχυρώσει τις δημοκρατικές διαδικασίες στο κόμμα μας, και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό, παρά το υψηλό κόστος που ενίοτε πληρώνουμε.

Δημοκρατία σημαίνει πλουραλισμός, σημαίνει έκφραση και σεβασμός των διαφορετικών απόψεων. Τα επίμαχα ζητήματα λύνονται δημοκρατικά, λύνονται μέσω της πλειοψηφίας που καταγράφεται, λύνονται με την τήρηση του καταστατικού μας και των αποφάσεων των Συνεδριακών Σωμάτων.

Σε μια διαδικασία όπου έλαβε μέρος το 76% των κομματικών μελών, ο Γραμματέας του Κόμματος Νίκος Χουντής εξελέγη στην πρώτη θέση με 49,11% και θα είναι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές.

Ο Ευρωβουλευτής μας Δημήτρης Παπαδημούλης πήρε το 42,87% και θα είναι στην τρίτη θέση του Ευρωψηφοδελτίου.

Πρόκειται για δύο εξαιρετικούς συντρόφους, και η υψηλή αποδοχή που κατέγραψαν μεταξύ των ψηφισάντων το αποδεικνύει.

Αίσθησή μου είναι ότι ο απόηχος καταλαγιάζει, η εσωστρέφεια κλείνει, και το κόμμα στο σύνολό του, με ευθύνη και συλλογικότητα, προχωρά μέσα από το σύμμαχο σχήμα του ΣΥΡΙΖΑ στη μάχη των Ευρωεκλογών.

Στόχος μας οι Ευρωεκλογές να αποτελέσουν την απαρχή για ριζική αλλαγή συσχετισμών. Στόχος μας ένα μεγάλο διψήφιο ποσοστό, που θα επιτρέψει και οι δύο σύντροφοί μας να είναι εκλόγιμοι, να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ τρεις ή και παραπάνω Ευρωβουλευτές, συνεχίζοντας την παράδοση μιας επιτυχημένης και παραγωγικής παρουσίας του στο Ευρωκοινοβούλιο. …

Δεν υπάρχουν σχόλια: