Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Επιτυχής η εκδήλωση του Δ.Θιναλίων για το Μίκη Θεοδωράκη


Η μουσική και τα τραγούδια του κορυφαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, πλημμύρισαν χθες το βράδυ την κατάμεστη αίθουσα του 1ου Σχολικού Κέντρου στην Αχαράβη, στην εκδήλωση που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία, ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Θιναλίων.

Στη συναυλία συμμετείχαν:

• η Παιδική Λαϊκή Ορχήστρα Ωδείου Δήμου Θιναλίων,

• το Παιδικό Φωνητικό Συγκρότημα Επίσκεψης «ΛΑ 3»,

• η Παιδική Χορωδία των Πολιτιστικών Συλλόγων Αχαράβης,

• και Μεγάλη λαϊκή ορχήστρα,

ενώ τα τραγούδια ερμήνευσε ο Νίκος Θεοδωράκης.

Η συναυλία, ήταν το επιτυχές αποτέλεσμα της συνεργασίας μεγάλου μέρους του δυναμικού της περιοχής του Δήμου Θιναλίων που δραστηριοποιείται στη μουσική, γεγονός το οποίο, όπως τόνισε και στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Σπύρος Βάρελης, αξίζει κάθε δυνατής στήριξης.

Σε ένα πρόγραμμα που διήρκεσε δύο περίπου ώρες, παρουσιάστηκε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα από τα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, πολλά από τα οποία έχουν συνδεθεί με σημαντικές στιγμές της πρόσφατης ελληνικής ιστορίας.

Παράλληλα, ο Δήμος Θιναλίων επέδωσε τιμητική πλακέτα για τον συνθέτη, την οποία παρέλαβε για να του την επιδώσει, ο Νίκος Θεοδωράκης.

Η συναυλία θα επαναληφθεί την επόμενη Κυριακή 22 Μαρτίου

στις 7 και μισή το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο Νυμφών, με επίσης ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

1 σχόλιο:

Μαριλού είπε...

Πράγματι, τα λόγια είναι πολύ φτωχά, για να περιγράψουμε αυτό που νιώσαμε όσοι παρακολουθήσαμε τη συναυλία. Τα παιδιά ήταν κάτι παραπάνω από εκπληκτικά!